Ungaria investește 3 milioane de euro într-o echipă care concurează în România! Dan Șucu: Asta nu e o lovitură?
Așadar, omul de afaceri a subliniat că este o lovitură pentru celelalte echipe faptul că Guvernul unei țări vecine, respectiv Ungaria, investește „trei milioane și jumătate în fiecare an, în bugetul unei echipe care concurează aici”.
„Nu e o lovitură pentru celelalte echipe și faptul că un Guvern al unei țări vecine investește trei milioane și jumătate în fiecare an, în bugetul unei echipe care concurează aici? Aia nu e tot o lovitură? E normal? Unde e normalitatea?
Reclamele alea care sunt de la OTP Bank sau de la MOL și așa mai departe, alea sunt reclame pe baze comerciale? Care e beneficiul lor acolo? Mi se pare fără sens. Nimeni nu întreabă. Ăsta nu e un mod de a intra în competiție. Dacă competiția sportivă e reglementată într-un mod corect și coerent și există cu adevărat o competiție sportivă, competiția organizatorică e haiducie. Acolo sunt haiduci, nu sunt competitori adevărați. Asta nu e competiție, e haiducie, în părerea mea.
Eu sunt convins că motivarea care a fost dată de către cei care subvenționează a fost că subvenționează sportul de masă. Dacă mergi și vezi că de fapt cu banii aia se subvenționează sportul de elită, aia se numește deturnare de fonduri și este pedepsită penal”, a spus Dan Șucu.
Dan Șucu a primit un răspuns de la Laszlo Dioszegi
Trebuie menționat că Laszlo Dioszegi, patronul formației Sepsi OSK, a reacționat după ce noul acționar al lui Rapid a atacat formația din Sfântu Gheorghe.
„Nu știu de unde a scos Șucu acest lucru și de ce consideră că nu poate fi sponsorizată o echipă sau nu se pot face contracte de sponsorizare. El a spus că Rapidul va avea buget de 7 milioane și anul următor 14 milioane, păi de unde vin banii dacă nu din sponsorizări? Sunt niște aiureli.
A vorbit în necunoștință de cauză, nu cred că a vorbit cu răutate. El a intrat acum în fotbal, știu că e patron la o firmă de mobilă. Eu știu că și Rapid, dacă vrea să aibă un buget, trebuie să aibă contract de sponsorizare.
La noi, banii au venit pentru infrastructură. Dacă ne uităm în România, toate stadioanele sunt făcute din bani publici. Dacă e statul român, maghiar sau turc, nu cred că e vreo problemă dacă sunt plătite taxe. Noi plătim două milioane taxe, 16% impozit pentru orice ban care intră.
Noi am primit bani pentru construirea stadionului, primim și pentru Academie, nu vine o sumă așa mare anual, de 3 milioane și ceva. Am primit 700.000 de euro anul trecut pentru Academie”, a spus Laszlo Dioszegi la Liga Digisport.
Anul financiar 2021-2022 nu este un succes din punct de vedere financiar
De asemenea, acesta a spus în conferinţa de presă în care a fost prezentat ca acţionar cu 50% la clubul de fotbal FC Rapid București, că gruparea giuleşteană va avea în următorii ani bugete de 7, 10 şi 14 milioane de euro şi a subliniat că niciun ban nu va veni de la o primărie, minister sau altă autoritate a statului.
„Anul acesta vom avea în jur de 7 milioane de euro buget. Vom încerca să le generăm din liniile noastre de business pe care le pornim, dacă nu, vor fi generate de către proprietari. Nico (preşedintele Daniel Niculae, n. red.) trebuie să aibă un traseu foarte clar, să ştie ce are anul ăsta, anul viitor şi anul viitor. Deci anul acesta va avea 7 milioane buget, anul viitor 10 milioane, iar anul următor 14 milioane. Şi până la 24 de milioane mai e puţin.
Ca obiectiv nu există altceva decât titlul… Ăştia mai tineri pot să aştepte, dar eu am 60 de ani… deci în doi ani. Şi nu ne interesează doar ideea de a fi campioni, ci şi modul în care ajungem campioni. E important şi modul cum câştigi, nu doar câştigul. Fanii noştri trebuie să fie mândri nu doar de performanţă, ci şi de modul în care a fost obţinută”, a spus Șucu.
Potrivit informațiilor transmise de omul de afaceri, anul financiar 2021-2022 nu este un succes din punct de vedere financiar şi „nici nu avea cum să fie”.
„Anul financiar 2021-2022 nu este un succes din punct de vedere financiar şi nici nu avea cum să fie. Mie îmi e foarte greu să înţeleg cum se vor descurca echipele nou-promovate precum Petrolul să treacă peste acest hop fără un ajutor din partea acţionarilor. Veniturile au fost undeva la 3 milioane şi jumătate, iar cheltuielile spre 4 milioane şi jumătate, deci a fost un deficit important. Anul viitor sperăm la venituri de 6,5-7 milioane de euro şi cheltuieli echivalente”, a adăugat Şucu.