Grave acuzații la adresa UDMR! Administrația maghiară a municipiului Târgu Mureș este acuzată că nu face nimic pentru interesele locuitorilor din oraș.
Claudiu Maior, fost consilier al fostului primar al municipiului, a postat pe internet un mesaj plin de revoltă.
Grave acuzații la adresa UDMR! ”Rușine să vă fie!”
”Încă o realizare a fostei administrații „furată” de către noua administrația a propagandei minciunii în rândul cetățenilor târgumureșeni!
Chiar nu vă e rușine? Străzile sunt neiluminate, marcajele rutiere inexistente, parcurile de joacă lăsate în paragină, licitația de autobuze oprită intenționat, Zilele Târgumureșene un fiasco total, dar Forgatag plin de formații, sportul târgumureșean inexistent, în schimb echipe din alte părți se antrenează pe terenurile municipiului și lista poate continua.
Iar lauda voastră sunt proiectele fostei administrații, printre care ecologizarea fostului Iaz batal. Vă spun că în septembrie 2020 s-au încheiat lucrările la un proiect unic în Europa, de ecologizare a iazului batal cu reziduuri chimice, cu o suprafaţă de 30 de hectare, care a aparţinut Azomureş, în cadrul unui proiect european în valoare totală de peste 13 milioane de euro, accesat de municipalitate, proiect început încă din anul 2012.
Primul proiect de ecologizare din România
Tot atunci, Dorin Florea preciza că acesta este primul proiect de ecologizare din totalul de 37 de situri poluate din România şi că se doreşte ca suprafaţa de 30 de hectare să aibă destinaţia de parc fotovoltaic.
Rușine să vă fie, dacă știți ce e aia rușine!
Puneți mâna și faceți ceva pentru acest oraș, pentru cetățenii săi.”, a scris Claudiu Maior pe Facebook.
În context, trebuie precizat că fostul primar Dorin Florea şi managerul de proiect, Csegzi Sandor, au realizat încheierea lucrărilor la un proiect unic în Europa, de ecologizare a iazului batal cu reziduuri chimice, cu o suprafaţă de 30 de hectare, care a aparţinut Azomureş, în cadrul unui proiect european în valoare totală de peste 13 milioane de euro, accesat de municipalitate.
SC Azomureş SA a oferit municipiului Târgu Mureş, cu titlu de donaţie, terenul cu o suprafaţă de 30,48 ha pe care se află iazul batal cu reziduuri chimice pe care societatea nu îl mai folosea şi s-a angajat să cofinanţeze partea de 2% a proiectului european, care trebuia să revină municipiului.