Ungurii nu se mai ascund! Anunțul scandalos la granița României
Viktor Orban a anunțat că Ungaria nu va fi de acord cu nicio propunere care va implica Alianța Nord Atlantică (NATO) în războiul dintre Ucraina și Federația Rusă. Șeful Guvernului de la Budapesta își motivează anunțul prin faptul că acest conflict armat de la granița României este exclusiv unul ruso-ucrainean.
”Nu vom susţine nicio propunere care ar putea atrage NATO sau Ungaria în acest conflict, pentru că este un război ruso-ucrainean, iar NATO este o alianţă defensivă”, a precizat Viktor Orban, citat de purtătorul său de cuvânt, Bertalan Hevesi.
Viktor Orban a ajuns marți seara la Madrid
Presa internațională titrează că premierul ungar a ajuns la Madrid, marți seara, pentru a participa la summit-ul Alianței Nord Atlantice (NATO). În cadrul acestui eveniment, șeful Guvernului de la Budapesta va susține eforturile pentru restabilirea păcii în Ucraina, mai spune șeful de presă al lui Viktor Orban.
”În locul unei escaladări a războiului, Ungaria sprijină eforturile în favoarea păcii”, a declarat marţi seară şeful guvernului de la Budapesta după cina oferită de regii Spaniei şefilor de stat şi de guvern care participă la reuniune.
Într-o altă ordine de idei, șeful de presă al lui Viktor Orban a spus că soluţionarea conflictului presupune restabilirea rapidă a unui acord de încetare a focului şi începerea unor negocieri de pace.
Diplomația militară maghiară trece în centrul atenției
Rețeaua ungară de diplomație militară este „comoara noastră națională”, a declarat marți, la Budapesta, ministrul Apărării, cu ocazia reuniunii anuale a atașaților forțelor de apărare, militare și aeriene.
La evenimentul desfășurat la sediul Serviciului Militar de Securitate Națională (KNBSZ), Kristóf Szalay-Bobrovniczky a subliniat că lumea nu a devenit un loc mai sigur, iar în această lume în schimbare, diplomația militară a devenit și mai importantă.
Ministrul a menționat că, în urma războiului din Ucraina vecină, nu doar relațiile militare, ci și cele economice, culturale și diplomatice s-au schimbat semnificativ. El a reiterat că Ungaria – ca și cea mai mare alianță de apărare, NATO – este „de partea păcii”.
Guvernul face tot posibilul pentru a se asigura că Ungaria rămâne în afara acestui război și că este capabilă să facă față consecințelor indirecte ale războiului, cum ar fi criza energetică și inflația de război. Acesta este motivul pentru care guvernul a decis să introducă un impozit suplimentar pe profit, din care fondul de apărare va primi, de asemenea, o parte.