Viktor Orban crede că îngrijorările legate de un posibil război Rusia-NATO sunt nefondate

Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, crede că îngrijorările legate de un posibil război Rusia-NATO sunt nefondate. Experiența războiului din Ucraina, care se află acum în al treilea an, demonstrează limitele capacităților armatei ruse. Ungaria, stat membru NATO, a refuzat să ofere sprijin militar Ucrainei din februarie 2022. În plus, nu mai vrea să se implice pe termen lung în sprijinul oferit de NATO Ucrainei. Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria consideră planul NATO „o misiune nebună”.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, crede că războiul din Ucraina este un conflict serios. Totuși, este conștient că, dacă Rusia ar fi avut suficientă putere pentru a învinge rapid Ucraina, ar fi făcut-o deja. Capacitățile militare ale NATO sunt semnificativ superioare celor ale Ucrainei, ceea ce face improbabilă organizarea unui atac împotriva NATO de către Rusia. Nu crede că există logică în presupunerea că Rusia, care nu poate învinge Ucraina, ar putea brusc să amenințe Occidentul. Șansele unui astfel de scenariu sunt extrem de mici.

„Armata rusă duce un război serios și dificil cu ucrainenii. Dacă rușii ar fi fost suficient de puternici pentru a-i învinge pe ucraineni dintr-o dată, ar fi făcut-o deja.

Capacitățile militare ale NATO le depășesc cu mult pe cele ale Ucrainei, prin urmare este puțin probabil ca Rusia sau orice altă țară să organizeze un atac împotriva NATO.

Consider că nu este logic ca Rusia, care nici măcar nu poate învinge Ucraina, să vină dintr-o dată și să înghită întreaga lume occidentală. Șansele sunt extrem de mici”, a spus premierul Ungariei, Viktor Orban.

Alegerile europarlamentare ar putea avea un impact semnificativ asupra evoluției războiului

În prezent, oficialul maghiar își construiește campania electorală pentru alegerile europarlamentare din acest an. El merge pe ideea evitării unei implicări mai profunde în conflict militar din Ucraina. Votul final ar putea avea un impact semnificativ asupra evoluției războiului și a păcii în Europa.

El interpretează referirile la amenințarea rusă ca un semnal al unei posibile implicări mai intense a lumii occidentale în războiul din Ucraina. Relațiile diplomatice dintre Budapesta și Washington s-au deteriorat din cauza întârzierii Ungariei în ratificarea aderării Suediei la NATO și din cauza relațiilor cordiale ale Budapestei cu Moscova, în ciuda situației din Ucraina.