Premierul Ungariei, Viktor Orban, a venit cu cea mai cumplită veste. Acesta a tras un semnal de alarmă cu privire la ceea ce se va întâmpla în curând în Europa. Acesta se arată temător față de ceea ce va urma.
Premierul Viktor Orban trage un semnal de alarmă cu privire la imigranții care ar urma să ajungă în Uniunea Europeană. Ceea ce-l înspăimântă pe acesta este probabilitatea ca imigranții să primească cetățenie și drept de vot.
“Dacă 34 milioane de oameni primesc drept de vot în Europa de la stânga, aceasta va putea conta pe votul şi susţinerea lor încă multă vreme. Propunerea Comisiei Europene cu privire la imigrare dezvăluie în modul cel mai flagrant intenţia de a oferi locuinţă, ajutor şi cetăţenie pentru 34 milioane de migranţi.”, spune premierul Viktor Orban.
Uniunea Europeană vrea să anihileze pozițiile Ungariei și Poloniei
“Vom putea adopta repede şi fără nicio dificultate bugetul şi fondul de reabilitare economică, iar hotărârea care a rezultat în dispute politice, denumită hotărâre privind statul de drept, să fie pusă de o parte şi discutată mai târziu.
Potrivit declaraţiei comune a celor două guverne, semnată la Budapesta de prim-miniştrii ungar şi polonez, ele vor reprezenta aceeaşi poziţie în cursul dezbaterii, şi niciuna dintre aceste două ţări nu va adopta o poziţie pe care cealaltă nu o acceptă“, a mai spus Orbán.
Acesta a mai precizat că Uniunea Europeană dorește să obțină anihilarea poziției Ungariei și a Poloniei, cele două state care se opun imigrării, prin vot cu o majoritate simplă.
Orban a respins recent compromisul cu UE propus de Polonia
Premierul maghiar Viktor Orban a respins vineri soluția de compromis propusă joi seară de vicepremierul polonez în ce privește negocierea cu UE a pachetului financiar de 1.800 de miliarde de euro.
Vicepremierul polonez Jaroslaw Gowin anunțase joi seară că Varșovia ar fi gata să renunțe la veto în controversa condiționării fondurilor UE de statul de drept.
Oficialul polonez a spus că guvernul său va renunța la veto-ul pe buget dacă va exista ”o declarație clară” a Consiliului European că regula condiționării fondurilor de statul de drept ”nu va fi folosită pentru a exercita presiuni nejustificate asupra statelor membre individuale în alte domenii decât utilizarea corectă a fondurilor UE”.
Această declarație nu are putere juridică, iar Politico a scris că această concesie arată că ”Polonia a clipit prima” în jocul de poker cu UE.