"Unicredit Bank Austria va continua să investească în România şi, cum creditarea este principala noastră activitate, vom continua să oferim fonduri clienţilor privaţi şi companiilor locale", a declarat purtătorul de cuvânt citat.

El a refuzat să comenteze decizia Băncii Naţionale a Austriei privind reducerea liniilor de finanţare acordate de băncile austriece subsidiarelor din Europa de Est.

Banca Naţională a Austriei (OeNB) şi Autoritatea de supraveghere a pieţelor financiare din Austria (FMA) au prezentat luni un pachet pentru "consolidarea modelului de afaceri" al băncilor austriece cu expunere pe Europa de Est. Pachetul se compune în principal din cerinţe mai stricte de capital şi o serie de dispoziţii privitoare la finanţarea filialelor din Europa de Est ale băncilor austriece. Preşedintele Autorităţii de supraveghere a pieţelor financiare, Kurt Pribil, a subliniat că măsurile vizează în principal Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International şi Bank Austria.

Erste controlează în România Banca Comercială Română (BCR), UniCredit Bank Austria este prezentă prin UniCredit Tiriac Bank, iar RBI prin Raiffeisen Bank.
SURSA: Agerpres