Cea mai mare bancă italiană a explicat că rezultatele sale au fost afectate de elemente nerecurente în valoare de 12,2 miliarde de euro la care s-au adăugat o serie de deprecieri de active în valoare de aproximativ un miliard de euro. UniCredit a subliniat că fără aceste elemente nerecurente ar fi înregistrat un rezultat net pozitiv în valoare de 1,3 miliarde de euro. 

"2016 a fost un an crucial pentru UniCredit. Am întreprins numeroase acţiuni decisive pentru a depăşi moştenirea negativă a trecutului pentru a asigura succesul viitor al grupului", a declarat directorul general al UniCredit, Jean Pierre Mustier. 

De asemenea, Unicredit a confirmat joi toate obiectivele cuprinse în planul strategic "Transform 2019". Conform planului de afaceri pe următorii ani, dezvăluit în luna decembrie 2016 de noul director general Jean Pierre Mustier, UniCredit vrea să elimine 14.000 de locuri de muncă până în 2019 şi de asemenea să vândă credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde de euro. Această strategie urmează să fie întărită printr-o majorare de capital în valoare de 13 miliarde de euro. Operaţiunea ar urma să se deruleze în perioada 6-23 februarie în Italia şi Germania şi între 8 – 22 februarie în Polonia. Ulterior, va rămâne deschisă până la data de 10 martie pentru drepturile non exercitate. 

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. 

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac. 

AGERPRES