Calculele se bazează pe transferuri de resurse nete în fiecare țară, ca procent din PIB pe baza informațiilor disponibile, dar nu sunt calculele finale. Pentru Grecia, intrările nete depășesc cumulativ 9% din PIB în perioada 2021-2027, în timp ce intrările în Letonia, aflată pe locul al doilea, depășesc 6%.
Se estimează că Slovacia, Lituania și Portugalia vor primi peste 4% din PIB, iar Cipru mai puțin de 3%. Cea mai mare sumă ca valoare absolută, 82 de miliarde de euro, va fi încasată de Italia, dar este echivalentă cu doar 2% din PIB.
În rândul perdanţilor Uniunii Monetare Europene, Belgia este pe primul loc, deoarece ieşirile nete vor depăși 2% din PIB, urmată de Olanda și Germania, cu puțin peste 2%. Pe locul al patrulea se află Luxemburg cu 2%, urmat de Irlanda, Austria, Finlanda, Franța și Malta, informează Euro2day.
Dacă sunt incluse şi restul țărilor UE, Unicredit estimează că Bulgaria și Croația pot avea de beneficiat mai mult decât Grecia. România este de așteptat să primească o sumă netă de 5,5% din PIB.