Declaraţia sa vine după ce, joi, grupul german Commerzbank a anunţat că va plăti autorităţilor SUA 1,45 miliarde de dolari pentru închiderea investigaţiilor privind încălcarea unor sancţiuni aplicate Iranului şi Sudanului.
Întrebat dacă UniCredit va fi următorul creditor ce va încheia un astfel de acord, Federico Ghizzoni le-a declarat jurnaliştilor: 'Nu pot răspunde, este o problemă confidenţială'.
'Suntem în continue discuţii cu autorităţile', a adăugat directorul general al celui mai mare grup bancar italian.
În 2012, UniCredit a confirmat că subsidiara sa HVB din Germania, alături de alte instituţii internaţionale, este investigată de autorităţile SUA pentru o posibilă încălcare a sancţiunilor aplicate Iranului. În ultimii ani, câteva mari bănci străine au fost amendate pentru încălcarea sancţiunilor. Cea mai mare amendă, de 8,9 miliarde de dolari, a fost achitată anul trecut de banca franceză BNP Paribas.
Ghizzoni a reafirmat că UniCredit nu intenţionează să-şi majoreze capitalul. La sfârşitul lui 2014, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 era de 10%, unii analişti apreciind că banca va trebui să emită acţiuni pentru a-şi majora capitalul.
'UniCredit nu are nevoie de o majorare a capitalului', a dat asigurări şeful grupului bancar italian.
În 2014, grupul UniCredit a realizat un profit net de două miliarde de euro, comparativ cu pierderile record de 13,96 miliarde de euro înregistrate în 2013. Divizia din România, UniCredit Ţiriac Bank, a obţinut un profit net consolidat (pe grup) de 143,8 milioane lei (32,3 milioane euro), în 2014, iar după interesele minoritare profitul net a fost de 118 milioane lei (26,5 milioane euro).
Sursa: Agerpres