Săptămâna trecută, Ghizzoni declara că UniCredit ar putea renunţa la vânzarea diviziei.
'Ofertele pe care le-am primit (pentru UCCMB) par destul de aproape de solicitările noastre', a afirmat directorul general al UniCredit, adăugând că ofertele vor fi analizate în 16 octombrie de Consiliul de Administraţie al grupului bancar italian.
Ghizzoni a precizat că nu este clar dacă se va lua o decizie finală în 16 octombrie privind vânzarea diviziei de credite neperformante.
De asemenea, acesta a anunţat că UniCredit a primit cereri pentru împrumuturile de la BCE în valoare de 4-5 miliarde de euro, iar banca deja a acordat fonduri pentru a stimula creditarea în zona euro.
Printre instituţiile interesate de preluarea UniCredit Credit Management Bank se află un consorţiu format din compania americană de gestionare de active Fortress şi grupul imobiliar american Prelios, precum şi un grup de investitori condus de fondul american de private equity Lone Star, au declarat, pentru Reuters, surse anonime.
UniCredit Credit Management Bank (UCCMB) gestionează credite neperformante în valoare de peste 40 de miliarde de euro care aparţin atât UniCredit, cât şi unor terţe părţi.
Vânzarea diviziei de credite neperformante face parte din măsurile adoptate de UniCredit pentru întărirea bilanţului, în perspectiva verificării calităţii activelor de către BCE. Recent, Federico Ghizzoni şi-a exprimat încrederea că banca va trece testele de stres derulate de BCE fără a avea nevoie de capital suplimentar. Criteriile anunţate de Autoritatea Bancară Europeană (EBA) pentru testele de stres sunt mai favorabile decât se estima în domeniul imobiliar, unde UniCredit 'urmăreşte cu atenţie impactul expunerii sale la Europa de Est', a adăugat şeful băncii italiene.
Băncile europene trebuie să demonstreze că pot supravieţui unui declin al PIB-ului de 7%, conform reglementărilor testelor de stres prezentate de Autoritatea Bancară Europeană (EBA). De asemenea, băncile trebuie să facă faţă unei scăderi de 14% a preţului locuinţelor şi unui declin de până la 19% a preţului acţiunilor, în cel mai defavorabil scenariu.
Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
AGERPRES