În 2015, Dan Price, CEO al companiei Gravity Payments, a avut o revelație care i-a schimbat viața. A lui, dar și a angajaților săi. Mass-media conservatoare l-a numit „prost”, „socialist” și „nebunul nebunilor”. Acum are motive să le dea peste nas.
Dan Price este un antreprenor care a devenit faimos acum câțiva ani după ce și-a redus propriul salariu, pentru a putea crește salariul minim al angajaților săi la cel puțin 70.000 de dolari pe an. Și iată că, acum, după șase ani, compania sa și-a triplat profitul, potrivit Entrepreneur.com.
Price, șeful executiv al companiei de procesare a cardurilor de credit din Seattle, Gravity Payments, a postat o serie de tweet-uri prin care spune cum politica sa, în ciuda unor cîrcotași, s-a dovedit una eficientă.
”Acum 6 ani am crescut salariul minim al companiei mele la 70.000 de dolari. Fox News m-a numit socialist”, a spus Price într-un tweet. ”De atunci, veniturile noastre s-au triplat, am devenit chiar studiu de caz la Harvard Business School, iar numărul caselor pe care și le-au cumpărat angajații noștri a cunoscut de zece ori. Investiți întotdeauna în oameni”, a scris el.
Price a mai spus că forța de muncă în cadrul companiei a crescut cu 70%, iar veniturile sale s-au triplat. În plus, și baza de clienți a companiei s-a dublat.
Dan Price a fost extrem de mediatiat în ultimii ani, fiind promovat pentru filosofia sa de afaceri, bazată pe a cheltui mai mult pe angajați, decât pe a reduce cheltuielile.
„Angajații au avut de 10 ori mai mulți copii, 70% dintre ei și-au plătit datoriile, iar mulți au cumpărat de 10 ori mai multe case”, spune CEO-ul Gravity Payments.
Anul trecut, în pandemie, Price și-a întrebat angajații cum să evite concedierile. Aceștia s-au oferit voluntar pentru reducerile de salariu. „Am crezut că este o nebunie”, spune Price. „Am crezut că vom pierde timp prețios și că că planul nu va funcționa”. Dar, a subliniat el, estimarea a fost greșită.
Echipa sa a cedat, de bună voie, aproape jumătate de milion de dolari pe lună din salariile sale. Unii și-au oferit salariul pe o săptămână, alții au renunțat la 50% din salariu.