Grupul Unilever va investi trei milioane de euro pentru a crea un singur centru de productie in Romania, potrivit unui comunicat al companiei. Acest proiect are ca scop eficientizarea operatiunilor de productie si distributie si va contribui la planul de dezvoltare pe termen lung a companiei.

“Avem o afacere puternica in Romania si este foarte important sa ii asiguram cresterea pe termen lung. Pentru aceasta trebuie sa investim,” a declarat Alexandra Gatej, presedinte al Unilever South Central Europe.

Ca parte a acestui plan, Unilever va construi o noua fabrica de alimente pe terenul aflat in proprietatea companiei la Ploiesti, consolidand astfel intreaga productie din Romania intr-o singura locatie. Urmare a acestei decizii, compania va transfera in Ploiesti productia de condimente, supe si sosuri de la Otopeni, precum si pe aceea de margarina de la Targu Mures. Transferul celor doua unitati de productie se va finaliza la sfarsitul lunii noiembrie 2006. Compania va cauta cumparatori pentru ambele locatii.

Unilever a investit peste 90 milioane de euro de la inceputul activitatii sale in Romania, fiind al 13-lea mare investitor strain al tarii. Unilever South Central Europe, cu sediul la Bucuresti, angajeaza peste 800 de oameni in regiunea formata din Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru, Moldova, Macedonia, Albania si Bosnia Herzegovina, dintre care peste 600 in Romania.

Sursa: Capital, 10 martie 2006