Uniqa Group Austria va ieşi din acţionariatul Astra Asigurări prin vânzarea pachetului de 27% din acţiunile companiei către acţionarului majoritar al Astra – TNG Nova Group Investments, informează un comunicat al Uniqa. TNG Nova Group Investments este controlat de Dan Adamescu.

Uniqa şi TNG Nova Group au încheiat un acord în acest sens. “Schimbarea de proprietate asupra investiţiei minoritare deţinute anterior de UNIQA Group se intentionează a fi dusă la bun sfârşit în cursul următoarelor luni printr-o tranzacţie cu pachet mare de acţiuni (block trade) pe Bursa de Valori Bucureşti şi aşteaptă aprobarea autorităţilor competente”, se precizează în comunciatul Uniqa.

Acordul încheiat conţine prevederea că Astra să înceteze utilizarea sintagmei “Membră a Uniqa Group” în toate tipurile de comunicare, iar această prevedere trebuie aplicată imediat, se mai afirmă în comunicatul companiei austriece.

Uniqa a intrat în acţionariatul Astra Asigurări9 în 2005. Prin cumpărarea participaţiei de 27% austriecii au făcut la momentul respectiv primul pas pe piaţa românească. Planurile acestora erau să deţină un pachet majoritar de acţiuni la Astra Asigurări. Însă, în a doua parte a anului 2008 Uniqa Austria a anunţat într-un comunicat că înţelegerea cu acţionarul majoritar al Astra a picat.

„Deoarece condiţiile pentru deţinerea unui pachet majoritar la Astra nu au fost îndeplinite, nu mai există obligaţii legale în această privinţă. Participaţia la Astra rămâne la 27%“, a informat Uniqa. Austriecii şi Adamescu nu s-au înţeles în privinţa preţului.

Uniqa a achiziţionat fosta Unita, care între timp a preluat denumirea grupului asutriac.