Incepand cu data de 15.12.2008, companiei SC UNITA SA i s-a revocat interdictia de a  incheia asigurari, conform Deciziilor CSA nr. 1129 din 11.12.2008 si 1132 din 12.12.2008.

Aceleasi decizii vin sa confirme si consiliul de supraveghere si directoratul companiei, structuri a caror componenta a fost anuntata Comisiei la mijlocul lunii noiembrie.

Astfel, consiliul de supraveghere confirmat  al companiei este format din: Andreas Branstetter, Presedinte, Karl Unger, Membru, Wolfgang Kindl, Membru, Johannes Porak, Membru.

Directoratul confirmat este format din: Ileana Horvath, Presedinte si Alfred Vlcek, Vicepresedinte. Radu Vasilescu a fost numit regional director pentru tarile central est europene. Din aceasta pozitie domnul Vasilescu a asigurat continuitatea activitatii si legatura cu UNIQA Group pe perioada sanctiunii si va coordona toate activitatile de integrare post achizitie ale UNIQA in Romania. In conformitate cu deciziile CSA, compania va depune spre aprobare dosarele celorlalti membrii ai conducerii, in termenul legal prevazut.

UNITA beneficiaza acum de apartenenta la UNIQA Group, unul dintre cele mai dinamice si profitabile grupuri de asigurari din Centrul si Sud Estul Europei, lider al pietei austriece si jucator important pe toate cele 20 de piete in care are activitate. Valorile UNIQA si abordarea orientata catre client a companiei au fost forta care ne-a ghidat in toate actiunile noastre, iar respectarea obligatiilor legale care ne revin este pentru noi punctul de pornire in orice piata suntem activi.

Cu o cota de piata de 6,5%,  UNITA este unul dintre cei mai importanti asiguratori non viata de pe piata romaneasca. Cu o cifra de afaceri de 142 milioane euro in 2007 si 850 de angajati, Unita ofera servicii celor peste 550.000 de clienti, avand o indelungata tranditie in oferirea de produse de asigurare de calitate .