Unităţile de producţie ale Renault în Franţa, oprite. Probleme la Deutsche Bahn

Unităţile de producţie ale constructorului de automobile Renault au fost oprite sâmbătă în Franţa în urma atacului cibernetic la nivel mondial, care a afectat şi această întreprindere, a declarat o sursă din cadrul direcţiei, citată de AFP.

Oprirea producţiei "face parte din măsurile de protecţie care au fost luate pentru a evita propagarea virusului", a declarat pentru agenţia franceză de presă un purtător de cuvânt, fără să menţioneze unităţile vizate de această măsură. 

"Suntem pe cale să facem turul uzinelor", a indicat acesta. 

Potrivit unei surse sindicale, uzina din Sandouville, în Normandia (Nord-Vest) – care are 3.400 de angajaţi şi produce aproximativ 640 de vehicule utilitare pe zi – este în special vizată. 

"Suntem afectaţi de acest atac cibernetic, producţia de noapte a fost afectată, dar, din fericire, pentru acest weekend nu este prevăzută o producţie completă, ci numai o producţie marginală de ştanţare", a confirmat un responsabil de comunicare al fabricii. 

"Toate echipele tehnice sunt la faţa locului pentru a stabili un diagnostic, a proceda la o analiză tehnologică şi a angaja o acţiune pentru a relua cât mai curând producţia", a adăugat acelaşi responsabil, sugerând o reluare a producţiei începând de "luni dimineaţa". 

Renault este prima companie franceză care a recunoscut că a fost afectată de acest atac cibernetic masiv, care a lovit multe ţări inclusiv Marea Britanie, Spania, Portugalia, Mexic, Australia şi Rusia, conform AFP. 

Pe lângă unităţile de producţie din Franţa, o filială a Renault din Slovenia, Revoz, a fost afectată, potrivit unui purtător de cuvânt al acestei entităţi, care a raportat o oprire a producţiei la fabrica din Novo Mesto. 

În Germania reţeaua feroviară Deutsche Bahn s-a confruntat cu mari probleme în noaptea de vineri spre sâmbătă în urma atacului cibernetic la nivel mondial, conform The Telegraph. 

Atacul cibernetic, de un "nivel fără precedent", conform Europol, a fost efectuat printr-un virus de răscumpărare. Acesta blocheaza fişierele utilizatorilor şi îi forţează să plătească o sumă de bani sub formă de bitcoins pentru a le fi redat accesul. 

SURSA: Agerpres