Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană pregătesc acuzații împotriva Meta
Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană (UE) pregătesc acuzații împotriva Meta, compania mamă a Facebook, legate de utilizarea datelor clienților și de serviciul său de anunțuri clasificate de rețeaua de socializare. Anunțul a fost făcut de surse familiarizate cu această problemă, relatează agenția de presă Reuters. Comisia Europeană (CE), care poate impune amenzi de până la 10% din cifra de afaceri globală a unei companii dacă încalcă normele antitrust, și Meta au refuzat să vorbească despre acest subiect.
Vă amintim că, în iunie 2021, Comisia Europeană și Agenția pentru Concurență din Marea Britanie au început o investigație asupra Meta.
În ultimele luni, Comisia Europeană le-a cerut rivalilor Meta să elimine informațiile confidențiale din documentele pe care le prezintă autorității de reglementare ale Uniunii Europene. Potrivit sursei citate anterior, în mod normal, acesta este precursorul trimiterii de către Comisia Europeană a unei comunicări de obiecții care detaliază ceea ce consideră a fi practici anticoncurențiale către companiile investigate.
Vă reamintim că activitatea de anunțuri clasificate a Meta, denumită „Facebook Marketplace”, a fost lansată în 2016 și este utilizată în 70 de state.
Meta ar putea reduce numărul locurilor de muncă
Aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă Meta. Vă amintim că, la sfârșitul lunii octombrie, acționarul Altimeter Capital Management (un important acționar al Meta), a transmis într-o scrisoare deschisă adresată lui Mark Zuckerberg că Meta Platforms trebuie să se eficientizeze prin reducerea locurilor de muncă și a cheltuielilor de capital.
Meta și-a pierdut încrederea investitorilor pe măsură ce a accelerat cheltuielile și s-a orientat către metavers, a transmis fondul de investiții axat pe tehnologie, cu o participație de 0,1%, și a sugerat un plan în trei etape. Altimeter Capital Management a spus că fluxul anual de numerar liber poate fi dublat până la 40 de miliarde de dolari americani dacă reduce numărul de angajați cu cel puțin 20%, reduce cheltuielile de capital cu cel puțin 5 miliarde de dolari americani până la 25 de miliarde de dolari americani pe an și limitează investițiile anuale în metavers la 5 miliarde de dolari americani în loc de 10 miliarde de dolari americani cât este în prezent.
Meta a cheltuit miliarde de dolari americani și a angajat mii de angajați din întreaga lume pentru a construi metaversul, care se referă la un mediu digital comun care folosește tehnologia realității augmentate sau virtuale pentru a-l face să pară mai realist, dar visele sale s-au năruit deoarece unitatea Reality Labs, care lucrează la realitatea augmentată și virtuală, a raportat în mod continuu pierderi amețitoare. Aceasta a pierdut 5,8 miliarde de dolari americani în primele șase luni ale anului.
Altimeter Capital Managaement a explicat că astfel de investiții uriașe „într-un viitor necunoscut sunt supradimensionate și înspăimântătoare, chiar și după standardele Silicon Valley”.