Erau locuri de muncă și era lumea fericită. Chiar au fost înfrânte forțele naziste și mulți oameni au ajuns eroi plini de decorații roșii și strălucitoare. Uniunea era un model de economie pentru întreaga omenire, dovadă fiind producțiile record anunțate an de an.

Oare chiar așa să fi fost sau colosul era un imens monstru ce devora oameni și resurse pentru îndeplinirea unor fantezii ale unei grupări ce se ascundea după zidurile roșii ale Kremlinului? Datele cuprinse chiar în documentele publicate de autoritățile comuniste arată că era o nenorocire universală și că liderii birocratici erau îngrozitor de nepricepuți, duritatea fiind un instrument perfect pentru ascunderea prostiei pure.

Istoricul Larisa Turea a publicat în anul 2008 lucrarea Cartea foametei, volum care a avut un tiraj destul de redus pentru a avea impact asupra opiniei publice.

Masele trebuie să fie permanent bombardate cu informații pentru a reține câte ceva din trecut în mod corect, aparatul de propagandă comunist fiind specializat în astfel de operațiuni speciale de manipulare și de cosmetizare.

Doamna Larisa Turea a publicat mărturiile oamenilor care au trecut prin evenimentele analizate și a dublat totul cu documente ale autorităților. Cartea tipărită arată o Uniune Sovietică departe de popor și care este capabilă numai să omoare și să nenorocească pe oricine atinge. Nimic bun nu făcea colosul roșu!

Oamenii uită ce crime au comis cei ce nu aveau ce să caute în fruntea unui imperiu

Informațiile prezentate de istoricul Larisa Turea trebuie răspândite cu orice preț pentru că oamenii uită ce crime au comis cei ce nu aveau ce să caute în fruntea unui imperiu. Erau lipsiți de pricepere administrativă și nu doreau decât războiul la scară cât mai mare. Anul 1946 a fost dominat de o secetă cumplită și autoritățile comuniste din Moldova dintre Prut și Nistru au reușit să strângă o parte din cota stabilită de stat.

Nu s-a putut mai mult din cauza condițiilor meteorologice, dar Stalin nu era interesat de detalii. Poporul zis moldovean trebuia pedepsit pentru că era român prin limbă și mai avea simpatii pentru rudele din lagărul vecin. Produsele agricole au fost confiscate și oamenii au fost lăsați să se descurce.

A rezultat o foamete cumplită, mai ales că venea după un război mondial. Simple detalii pentru cel ce visa să cucerească lumea! Un singur detaliu privind mortalitatea scoate la lumină amploarea tragediei orchestrate de cei ce ar fi putut să aducă alimente de peste mări și țări. Au fost 9.650 de decedați în decembrie 1946, cu mult peste numărul celor veniți într-o lume de groază. Răul cel mare nu venise încă.

Luna ianuarie a anului 1947 a fost una tot rece și fără mâncare suficientă. Coasa morții a făcut prăpăd și au dispărut 19.133 de persoane, nașterile fiind de numai 6.432 de bebeluși. Este evident că a fost un genocid provocat de comuniști și sunt numai datele pe două luni.

Politica autorităților roșii avea drept consecință și omorârea viitorului, 1.507 copii murind la vârste sub un an. Era o creștere semnificativă în raport cu 1.265 de victime din decembrie. Au reușit astfel prin măsuri administrative să nimicească două viitoare comune, dar acesta nu este tot adevărul.

Demersul istoriografic al istoricului Larisa Turea conține numai o mică parte din materialul documentar din arhivele ce erau secrete până la căderea regimului criminal de stânga. Bariera lingvistică nu permite ca poporul român să știe tot ce s-a întâmplat cu o parte a neamului ce trebuia să dispară în numele unei idei ce nu avea sens în istorie.

Cercetătorii scot însă la lumină zi de zi fragmente din crimele care au fost provocate după înfrângerea naziștilor și prin care se demonstrează că sistemul comunist a fost mult mai criminal prin faptul că promova moartea la nivel planetar.

Poporul zis moldovean în actele de partid și de stat a fost supus exterminării pe criterii politice de către o grupare pur criminală de la Moscova, cea care folosea oamenii numai și numai pentru atingerea idealului de revoluție mondială, adică de cucerirea întregului Pământ. Numărul de victime nu conta în față măreței idei.