Procesul a fost intentat marți, la Curtea Superioară din Los Angeles, iar Universal Studios cere 11 milioane de dolari televiziunii române.

Societatea Română de Televiziune avea un contract pe o perioada determinată de cinci ani și nouă luni cu Universal Studios International pentru difuzarea în România și Republica Moldova a unor filme, precum "8 Mile", "About a Boy" si "Do the Right Thing", si a unor seriale TV, printre care se numara "30 Rock" și "Battlestar Galactica".

TVR este însă acuzată de nerespectarea contractului, pentru că nu a plătit sumele aferente înțelegerii. TVR a plătit o parte mică din bani la începutul acestui an, atunci când Universal s-a mai plâns de situația creată, însă suma a fost în opinia reprezentanților studiourilor americane „nici măcar pe departe suficientă”.
Plangerea pentru încalcarea contractului au fost depuse prin intermediul societății de consultanță și avocatura Caldwell Leslie & Proctor din Los Angeles.
Universal Studios International, parte a companiei NBC Universal, detine unele dintre cele mai importante studiouri de filme din lume. Compania deţine şi operează mai multe canale de divertisment: Sci FI, 13th Street, Studio Universal, Universal Channel, Hallmark Channels, Movies 24, Diva TV şi o parte din KidsCo.