El a spus că în proporţie de 40% studenţii UPB se angajează până în anul al II-lea de studii. Potrivit acestuia, în următorii 20 de ani cererea de ingineri pe piaţa muncii va fi mult mai mare. Şi ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a susţinut că nu există dezvoltare în nicio societate fără contribuţia inginerilor.
Rectorul UPB a mai precizat că nu este de acord cu afirmaţiile potrivit cărora actuala generaţie este slab pregătită şi a adăugat că cei mai buni absolvenţi de liceu ajung să studieze aici. "Politehnica nu va avea probleme cu candidaţii, întrucât este o şcoală de elită. Marile companii sunt prezente la UPB", a spus Costoiu.
El a completat că universitatea pe care o conduce nu va da niciodată faliment, însă a amintit că după Revoluţie instituţia de învăţământ superior a trecut printr- o perioadă mai puţin bună.
La rândul său, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi totodată fost rector al UPB, a spus că actuala generaţie de absolvenţi este una mai pragmatică, mai ancorată în realitate, care însă în prea mare proporţie caută măsuri individuale.
"Încercăm să-i învăţăm pe studenţii UPB să fie proprii lor stăpâni, să se asocieze în echipă şi să dezvolte ideile lor de afaceri. Încercăm să fim mereu în top atât în ţară, cât şi în străinătate", a afirmat Andronescu.
Potrivti specialiştilor în resurse umane, un absolvent de Automatică și Calculatoare de la Politehnică de-abia ieșit de pe băncile amfiteatrului câștigă un salariu lunar cuprins între 550 și 800 de euro, cu posibilitate de creștere peste 1000 de euro, în funcție de firma angajatoare.
Înscrierile la Universitatea Politehnica din Bucureşti se fac în perioada 16 – 21 iulie, iar concursul de admitere se va desfăşura în zilele de 23 şi 24 iulie. Pentru anul universitar 2012-2013, UPB organizează concurs de admitere în anul I de studii universitare de licenţă (cursuri de zi) cu durata de 4 ani, în cadrul a 15 facultăţi. Admiterea se realizează pe baza a două probe scrise (test grilă), pentru 8 dintre facultăţile UPB, iar pentru celelalte 7 facultăţi se va face pe baza unei probe orale-interviu şi pe baza rezultatelor examenului de Bacalaureat.