Cu o carieră impresionantă în acest domeniu, ea a știut dintotdeauna cât de important este să dai mai departe din binele pe care îl cunoști. Unul dintre programele care a schimbat vieți este și cel de reducere a mortalității infantile, pe care Salvați Copiii îl derulează din 2010.
A început prin sprijinirea femeilor din comunități vulnerabile, care nu aveau acces la servicii medicale. Iar progresul este încurajator: în cei șase ani, rata mortalității infantile a ajuns la 7,3 la mie, în 2016, față de 10,1 la mia de nou-născuți vii, cât era în 2010.
De asemenea, numai anul trecut, Salvați Copiii a dotat 37 de maternități din 31 de localități, cu echipamente medicale în valoare totală de 700.000 de euro. ”Este o reușită mare, dar încă sunt maternități care au nevoie de sprijin, de dotări, pentru a putea interveni medical și pentru a-i salva pe prematuri. De aceea, este crucial sa continuăm și mizăm mult, și în acest an, pe implicarea socială”, mai spune Gabriela Alexandrescu.
Potrivit acesteia, unul dintre cele mai importante lucruri, mai ales în cauzele sociale, este să ceri ajutorul, să îi implici pe ceilalți, să asculți, înainte de a lua decizii. În parcursul ei până aici, a fost ajutată nu doar de sfaturile, ci și de învățăturile practice primite de la echipa ”Save the Children” Suedia, aflată la începutul anilor 1990 în România.
Acest articol a fost publicat în ”Top 100 Femei de succes”, ediţia 2017, difuzat împreună cu ”Top 300 Cei mai bogaţi români” la finele anului trecut.