Marea majoritate a reclamațiilor primite de furnizori se referă la deranjamente, reprezentând aproximativ 70% din totalul reclamațiilor, celelalte tipuri de reclamații, inclusiv cele referitoare la factură, fiind în proporție mult mai mică, se arată în raportul ANCOM.
Frecvența reclamaților privind corectitudinea facturării reprezintă raportul dintre numărul reclamațiilor cu privire la corectitudinea facturii și numărul total al facturilor emise în perioada de raportare. O reclamație privind corectitudinea facturării reprezintă expresia dezacordului abonatului în ceea ce privește obligația de plată raportată la serviciile de acces la internet efectiv furnizate, comunicată verbal, în scris sau în orice altă formă acceptată de furnizor.
Dintre cei 80 de furnizori care au publicat informații privind acest parametru numărul furnizorilor care nu au avut reclamații privind corectitudinea facturării este de 31 pe trimestrul 1, 33 pe trimestrul 2, 34 pe trimestrul 3 și 36 pe trimestrul 4.
Cu toate că frecvența reclamațiilor privind deranjamentele pentru accesul la internet la punct mobil este mult mai mică decât frecvența reclamațiilor privind deranjamentele pentru accesul la internet la punct fix, acest lucru nu se reflectă și în frecvența reclamațiilor privind factura, valorile fiind comparabile pentru cele două tipuri de acces la internet.