UPDATE 2 (galerie): Noul Logan MCV, prezentat la Paris!

Dupa lansarea modelului Sandero in luna iunie si a modelului Logan restilizat in iulie, a sosit momentul in care Dacia a prezentat publicului noul Logan MCV (Multi Convivial Vehicle).Noul Logan MCV beneficiaza de aceleasi trasaturi de design ca si Sandero si Loganul restilizat. Noua grila, mai mare, prezinta logo-ul brandului, iar deasupra acestuia este pozitionata o linie cromata, care-i aduce un plus de stil. Aceasta este disponibila pentru toate variantele de dotare, cu exceptia versiunii ent

Dupa lansarea modelului Sandero in luna iunie si a modelului Logan restilizat in iulie, a sosit momentul in care Dacia a prezentat publicului noul Logan MCV (Multi Convivial Vehicle).

Noul Logan MCV beneficiaza de aceleasi trasaturi de design ca si Sandero si Loganul restilizat. Noua grila, mai mare, prezinta logo-ul brandului, iar deasupra acestuia este pozitionata o linie cromata, care-i aduce un plus de stil. Aceasta este disponibila pentru toate variantele de dotare, cu exceptia versiunii entry level. De asemenea, noua bara de protectie complet integrata contribuie si ea la o mai buna estetica a partii din fata.

Datorita celor doua bare de protectie, lungimea noului Logan MCV ajunge acum la 4,47 m, cu 2 cm mai mult comtarativ cu versiunea precedenta.

Versiunea prezentata azi la Paris beneficiaza de trei tipuri de motorizari pe banzina si doua diesel.

UPDATE 1:

Cele trei versiuni de motoare pe benzina sunt 1,4 MPI (75CP), 1,6 MPI (90CP) si 1,6 16V (105CP), in timp ce versiunile dCi (diesel), care, in functie de model (K9K 792 sau K9K 796), pot dezolta 70 si respectiv 85 CP. Toate cele trei variante de motorizare pe benzina sunt cu injectie tip Multipoint, in timp ce pentru versiunile diesel este common rail + multi-injectie.

Cutia de viteze cu care este echipat noul Logan MCV este manuala in cinci trepte, iar nivelul emisiilor se incadreza in standardul Euro 4 pentru toate variantele de motorizare.

Viteza maxima la care noul Logan MCV poate ajunge este de 155 km/h pentru motorul 1,4 MPI – 75CP, 167 km/h pentru 1,6 MPI – 90 CP, 174 km/h pentru propulsorul 1,6 16V – 105 CP. De asemenea, versiunile diesel pot atinge viteze de 150 km/h pentru motorul dCi – 70CP, si 163 km/h pentru motorul dCi – 85 CP.

 

UPDATE 2:

Viteza de acceleratie de la 0 la 100 km/h variaza, pentru toate cele cinci variante de motorizare, de la 11,8 secunde (1,6 16V – 105CP), pana la 18 secunde (dCi – 70 CP).

In echiparea strandard instra, printre altele si dotarile ABS si EBD (Electronic Brake Distribution).

Consumul mixt de carburant (urban/extra-urban) variaza intre 5,2 l/100km la varianta dCi – 85 CP, si poate ajunge la 7,8 l/100km pentru varianta cu sapte locuri si motorizare 1,6 MPI – 90 CP. Capacitatea rezervorului este de 50 litri pentru toate cele cinci versiuni de motorizare.