Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, şi-a anunţat demisia din funcţie. Ea este cercetată pentru utilizarea neconformă a unor sume de bani achitate pentru organizarea Zilei Tineretului.

În discursul ei final ca ministru, Ridzi a acuzat faptul că ancheta parlamentară nu urmăreşte reglementarea situaţiei, ci tragerea de timp, „pentru a păstra în atenţia opiniei publice acest subiect”.

Printre motivele demisiei sale, doamna ministru a enunţat faptul că nu doreşte să strice imaginea guvernului şi partidului din care face parte, precum şi faptul că familia sa nu mai suportă această situaţie.

UPDATE: Viitorul ministru va fi Plăcintă

Senatorul PD-L de Vrancea Luminiţa Sorina Plăcintă a fost nominalizată de premierul Emil Boc pentru postul de ministru al Tineretului şi Sportului, după ce Monica Iacob Ridzi a demisionat din funcţie. Propunerea de nominalizare a fost transmisă preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit biografiei postate pe site-ul Senatului, noul ministru al Tineretului şi Sportului a absolvit Facultatea de Tehnologie şi Chimie Textilă Iaşi, în 1989, precum şi Facultatea de Drept de la Universitatea „Dunărea de Jos’” din Galaţi.

Plăcintă a lucrat, în perioada 1989-1993, ca inginer la Filatura de lână pieptănată Focşani, iar în 1993-1994 a fost asistent manager la SC ARUSCO IMPEX SRL din Bucureşti. Între 1994 şi 2008 a fost acţionar administrator la SC Sorste. De asemenea, mai are înscris în CV PCA SC MILCOFIL SA: 1997-2008. Între 2005 şi 2008 a deţinut postul de administrator – director general la SC ARTIFEX SRL.

UPDATE 2: Luminiţa Plăcintă, ministru cu acte în regulă

Preşedintele Traian Băsescu a învestit-o în această seară în funcţia de ministru al Tineretului pe Luminiţa Plăcintă, după ce Monica Iacob Ritzi şi-a dat demisia în urmă cu 2 ore.