Numărul ofertelor de angajare propuse în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale este de aproape 2.000 în ţări precum: Marea Britanie, Irlanda, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Franţa, Malta, Spania, Noua Zeelandă, Orientul Mijlociu şi Îndepartat.

Cele mai mici salarii oferite în cadrul Târgului sunt cuprinse între 2.000-3.000 de euro pe lună pentru posturi în Germania care se adresează medicilor tineri şi proaspeţilor absolvenţi.  În acelaşi timp există oferte şi pentru medici seniori care pot câştiga între 10.000 şi 12.000 euro pe luna în Marea Britanie şi Scandinavia.

Pe lângă pachetul salariat extrem de atractiv pentru medicii români, agenţiile de recrutare internaţionale pot sî ofere gratuit şi alte avantaje precum cursuri de limbă gratuite pentru medicul respectiv, analize de sânge necesare angajării, consultanţă pe parcursul întregului proces de înscriere, relocare sau aranjamente de calătorie.

Târgul Internaţional de Cariere Medicale este organizat bianual de Houston NPA. În Bucureşti, acesta are loc între 16-17 octombrie, la Universitatea de Medicina şi Farmacie „Carol Davila”.

Potrivit organizatorilor, specializările medicale cu cea mai mare căutare sunt anestezie, medicina de urgenta- radiologie, chirurgie ortopedica, psihiatrie, dermatologie, etc.

UPDATE: 1.500 de vizitatori aşteptaţi

În cadrul acestei ediţii sunt aşteptaţi în jur de 1.500 de vizitatori. „Comparativ cu Târgul organizat în luna mai în Capitală, când au fost 1.000 de vizitatori, de data aceasta ne aşteptăm la 1.500 de persoane interesate, având în vedere că şi numărul posturilor a crescut exponenţial”, a declarat pentru capital.ro Simona Oprea, reprezentantul Houston NPA.

Aceasta a subliniat că se aşteaptă ca în jur de 70% dintre joburi să fie ocupate. „Procesul este mult mai îndelungat. Posturile nu vor fi ocupate direct de la Târg. Aici vor fi stabilite primele relaţii urmând ca apoi angajatorul să comunice cu candidatul”, a mai spus Simona Oprea.