Persoanele obeze vor fi taxate, în curând, aprope dublu pentru un singur bilet de avion al companiei aeriene Air France-KLM. Acest lucru va fi posibil doar dacă se constată că respectiva persoană nu încape într-un singur scaun al avionului, potrivit anunţului oficial al operatorului.

Astfel, persoanele obeze vor fi obligate să plătească, pe lângă preţul integral al unui bilet, încă 75% din tariful celui de-al doilea, pentru a ocupa mai mult de un singur loc.  Această decizie a fost luată  pentru „siguranţa pasagerilor”, conform unui purtator de cuvânt al companiei.

„Din motive de securitate trebuie ca personalul de zbor să se poate mişca liber printre rândurile de scaune, iar pasagerii să stea confortabil şi să folosească cu uşurinţă centurile de siguranţă în cazul decolărilor şi aterizărilor, sau al altor situatii speciale”, a declarat oficialul companiei.

În plus chiar, persoanele care, din cauza obezităţii, nu se pot asigura doar cu o singură centură de siguranţă, o vor putea folosi şi pe cea de pe scaunul „extra”.

Cu toate acestea, Air France-KLM a subliniat că dacă avionul nu va zbura la capacitate maximă, persoanele supraponderale îşi vor primi înapoi banii plătiţi pentru al doilea loc.

Noua măsură va intra în vigoare la cumpărarea biletelor de la 1 februarie, pentru toate zborurile începând cu 1 aprilie 2010.

UPDATE: Air France dezminte obligativitatea achitării unui al doilea bilet în cazul pasagerilor corpolenţi

Oficialii Air France-KLM au anunţat că singura noutate este că, începând luna februarie, compania le propune pasagerilor din clasa economică, dacă aceasta nu este completă, rambursarea celui de-al doilea loc, pe care un pasager corpolent ar fi ales să-l plătească, pentru confortul său personal.

Operatorul aerian mai anunţă că, înca din 2005, Air France oferea pasagerilor corpolenţi posibilitatea de a cumpăra un al doilea loc pentru a le garanta un mai mare confort şi mai multă siguranţă. Acest al doilea loc beneficiaza de o reducere de 25%.