După ce a condus timp de 12 ani operatorul de restaurante fast-food McDonald´s România, Marian Alecu a decis să plece de la conducerea companiei. Locul lui va fi luat, începând cu 1 octombrie, de către Karen Bishop, originară din Canada, directorul operaţional al McDonald’s Rusia&Europa de Est.

„După o carieră de 16 ani în cadrul sistemului McDonald’s, Marian Alecu a luat decizia să se retragă din cadrul companiei McDonald’s România pentru a dezvolta noi oportunităţi. Lui Marian Alecu îi va urma la conducerea companiei, începând cu 1 octombrie 2009, Karen Bishop, COO al McDonald’s Rusia & Europa de Est”, a declarat pentru capital.ro, Atena Balint, supervizor PR la McDonald’s România.

Bishop şi-a început cariera în 1981 în cadrul McDonald’s Canada şi a fost membru  al echipei care a pus bazele operaţiunilor McDonald’s din Rusia, la începutul anilor ’90. Bishop a mai ocupat funcţia de director general al operaţiunilor McDonald’s din Belarus, Ucraina şi Suedia, deţinând şi poziţia de membru al consiliului de operaţiuni McDonald’s din Europa.

UPDATE
Alecu: „O decizie unilaterală”

Contactat de capital.ro, Marian Alecu a confirmat demisia de la conducerea McDonald’s România, precizînd că a fost o decizie unilaterală.

„De azi nu mai lucrez la McDonald’s. A fost o decizie unilaterală. Lucrez de 16 ani la McDonald’s, dintre care 12 ani am fost la conducerea companiei, astfel că am ajuns la o oarecare uzură. Eram cel mai vechi director general al McDonald’s din Europa”, a declarat Alecu.

De altfel, cu Marian Alecu la conducerea sa, McDonald’s România a fost una dintre cele mai de succes afaceri ale grupului american, înregistrând creşteri semnificative ale vânzărilor şi profitabilităţii ani la rând.0-38056-grafmcdo.jpg

În afara conducerii afacerii McDonald’s din România, Alecu a mai fost directorul general al filialelor grupului american din Republica Moldova, din 1997, şi din Bulgaria, începând cu 2003. Tot din 2003, el a supervizat şi activitatea McDonald’s în Croaţia, Serbia, Macedonia, Georgia şi Ayerbaijan.

Planuri de antreprenoriat

Părăsind conducerea McDonald’s, Alecu spune că nu mai doreşte să lucreze în fast-food, concluzionând sec: „Mi-a ajuns!”. În schimb, vrea să îşi încerce norocul în antreprenoriat.

„Sunt interesat de o carieră în antreprenoriat, în alt domeniu decât fast-food, dar nu mai devreme de câteva luni de zile, ca să mă limpezesc la cap”, a mai spus Alecu.

McDonald’s operează o reţea de 60 de restaurante în România. Compania a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri de 403 milioane de lei (circa 110 milioane de euro), în creştere cu 34% faţă de anul precedent. Grupul american McDonald’s, prezent în România din 1995, deţine cea mai extinsă reţea de restaurante fast-food la nivel mondial, cu peste 30.000 de unităţi în mai mult de 100 de state.