Vânzările retailerului Altex au scăzut în primul semestru cu 50%,de la 170 de milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, la 83 milioane de euro, potrivit companiei.

Pentru a doua jumătate a anului, reprezentanţii retailerului de electronice, electrocasnice şi IT&C se aşteaptă la o scădere de 40% a vânzărilor, la 104 milioane euro, de la o valoare de 174 milioane euro în al doilea semestru din 2008.

Astfel, Altex ar urma să raporteze pentru întregul an vânzări de 187 milioane euro, de la 344 milioane euro anul trecut.

500 de angajaţi concediaţi şi reduceri salariale

Potrivit declaraţiei lui Dan Ostahie, preşedintele şi CEO-ul Altex, compania a concediat de la începutul anului aproximativ 500 de angajaţi. Astfel, dacă la începutul anului retailerul avea 2.000 de angajaţi în acest moment numără doar 1.500.

Conducerea Altex a mai anunţat că a redus salariile angajaţilor din sediul central cu aproximativ 20%.

Potrivit lui Adrian Urdă, directorul operaţional al companiei, scăderea salariilor face parte din strategia de restructurare a Altex. Acesta a mai declarat că în primul semestru retailerul a redus costurile operaţionale cu 43% comparativ cu a doua jumătate a anului trecut.

Pe lângă reducerile salariale, Altex a renegociat contractele de închiriere şi a redus spaţiile de birouri cu aproximativ 50%.

10 noi magazine până la finele anului

În ciuda rezultatelor slabe şi a previziunilor nu foarte optimiste, Altex a anunţat că are în plan extinderea cu încă 10 noi locaţii (Aletx şi Media Galaxy) până la finele anului, în oraşe precum Bucureşti, Slatina, Tulcea, Bistriţa, etc.

„Până la finele lunii august vom deschide două magazine Altex la Satul Mare şi la Cluj”, a declarat Adrian Urdă.

Potrivit lui Dan Ostahie, CEO-ul Altex, noile deschideri vor fi posibile cu suportul şi aportul furnizorilor şi a partenerilor companiei. Acesta a mai subliniat că noile magazine vor fi situate în spaţii închiriate, atât în centre comerciale cât şi locaţii stradale.

Dan Ostahie a mai spus că relocările de magazine vor continua şi în perioada următoare, ca urmare a procesului de standardizare a suprafeţelor locaţiilor Altex şi Media Galaxy (1.500 mp – Altex, 3.000 mp – Media Galaxy).