Consorţiul format din firmele Tehnologica Radion, Metroul SA şi Delta ACM 93 SRL a câştigat un contract de 17,31 milioane de lei, fără TVA, atribuit de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie în pasajul Obor din sectorul 2.

PMB a atribuit contractul la 29 august, prin negociere, criteriul fiind preţul cel mai mic, se arată într-un anunţ al primăriei, care nu specifică şi durata de desfăşurare a lucrărilor.

Contractul vizează lucrări de construcţii pentru poduri, viaducte şi şosele suspendate şi realizarea proiectului tehnic.

Tehnologica Radion, firmă înfiinţată în 1993, este specializată în lucrări de construcţii rutiere, edilitare şi civile şi producţia de materiale de construcţii. Firma, deţinută de omul de afaceri Theodor Berna, a avut anul trecut afaceri de circa 160 milioane euro.

Metroul SA este specializată în servicii de proiectare, consultanţă şi evaluări. Firma a realizat toate liniile de metrou, dar şi alte lucrări de construcţii civile, industriale şi edilitare cum ar fi Tribunalul Bucureşti, Centrul Cultural Armean, RADET Bucureşti şi diverse licee şi şcoli.

Delta ACM 93 SRL a fost înfiinţată în 1993 şi este specializată în construcţia şi repararea drumurilor, printre lucrările realizate fiind reabilitarea sistemului rutier de pe mai multe străzi din Bucureşti, precum şi modernizarea unor drumuri judeţene şi naţionale.

UPDATE: Anunţul referitor la modernizarea Pasajului Bucur-Obor, eroarea unui angajat

Primarul General Sorin Oprescu precizează că anunţul referitor la modernizarea Pasajului Bucur-Obor apărut, joi, pe site-ul e-licitatie reprezintă un act adiţional la contractul încheiat de fosta administraţie, act care, din eroarea unui angajat al Direcţiei Achiziţii, a fost postat cu întârziere.

Sorin Oprescu şi-a exprimat regretul pentru greşeala unui angajat al municipalităţii, care „dintr-o regretabilă eroare”, a postat cu întârziere pe site-ul www.e-licitaţie.ro, un act adiţional în valoare de aproximativ 4 milioane de euro la contractul pentru refacerea Pasajului Obor, finalizat în 2008.

Conform prevederilor legale, în termen de cel mult 48 de zile de la încheierea contractului/acordului-cadru, autoritatea contractantă are obligaţia de a transmite spre publicare, anunţul de atribuire a contractului de achiziţie publică. Data actului adiţional publicat joi pe e-licitatie, respectiv data atribuirii contractului, este 29.12.2008.

Primarul General Sorin Oprescu îşi exprimă regretul pentru greşeala unuia dintre angajaţii Primăriei Capitalei specificând că lucrarea la Pasajul Obor s-a încheiat anul trecut, anunţul fiind în fapt „un act adiţional la contractul încheiat şi derulat de fosta administraţie a PMB”, informează într-un comunicat de joi, municipalitatea. Potrivit Primarului Capitalei, anunţul de atribuire numărul 67928/10.09.2009, denumit „Îmbunătăţiri condiţii de circulaţie Pasaj Obor”, nu se referă la o lucrare nouă, care s-ar putea face la acest pasaj.

„Dintr-o regretabilă eroare a unuia dintre angajaţii Direcţiei de Achiziţii a Primăriei Municipiului Bucureşti, anunţul privind publicarea unui act adiţional, încheiat anul trecut pentru lucrarea de reabilitare a pasajului Obor şi plătit în acelaşi an, a fost postat cu întârziere”, mai precizează sursa citată.

SURSA: Mediafax