”Emisiunea de obligaţiuni convertibile în acţiuni a fost gandită de Banca Transilvania încă din 2012, fiind discutată şi aprobată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din aprilie 2012”, au transmis pentru Capital reprezentanții băncii. Prin acest instrument, Banca Transilvania şi-a dorit să diversifice structura fondurilor proprii ale băncii, aducând alături de capitalul de nivel 1 şi capital suplimentar de nivel 2.

Sumele obţinute vor întări baza de capital a Băncii Transilvania, asigurând, alături de capitalizarea profiturilor obţinute anul trecut, dezvoltarea viitoare a bancii – aceasta fiind una dintre propunerie pentru AGA din aprilie 2013. Similar anilor trecuţi, propunerea de buget pentru 2013 prevede din nou creşterea totalului bilanţier al băncii”, au completat oficialii BT.
 

Banca Transilvania emite un număr de 50 de milioane de obligațiuni cu o valoare nominală de 0,6 euro pe obligațiune pe o durată de 7 ani. Dobânda oferită este Euribor la 6 luni + 6,25%. Intermediarul ofertei este BT Securites. Emisiunea de obligațiuni vine în contextul în care surse din piața bancară afirmă că există negocieri pentru preluarea Bank of Cyprus România și probabil răscumpărarea pachetului de 9,4% din acțiunile deținute de Bank of Cyprus la Banca Transilvania.