Premierul Emil Boc l-a demis, miercuri, pe presedintele Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale (ANRM), Bogdan Găbudeanu si l-a numit in locul acestuia pe Gelu Agafiel Maracineanu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a semnat deja decizia de numire a lui Gelu Agafiel Maracineanu. Bogdan Gabudeanu a ocupat functia de presedinte al ANRM din data de 28 noiembrie 2006.

ANRM este responsabila pentru acordarea licenţelor de exploatare miniera in Romania si se afla sub coordonarea directa a Guvernului Romaniei.

UPDATE:

Decizia premierului Emil Boc vine la foarte putin timp dupa ce a dispus declasificarea anexei incheiate la Hotararea Guvernului cu numarul 1446 din data de 12 noiembrie 2008, cu privire la aprobarea unui act aditional in contractul de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia din Marea Neagra.

Conform unui comunicat al Guvernului Romaniei, Boc a sesizat Departamentul de Control al primului-ministru, pentru clarificarea conditiilor in care a fost atribuit contractul de concesionare incheiat intre ANRM si compania Sterling Resources Ltd.