Dupa ce Wall Street a inchis sedinta de tranzactionare in scadere puternica, asa cum era de asteptat, Bursele asiatice au continuat aceasta tendinta.

Astfel, la sfarsitul sesiunii de tranzactionare, indicele Dow Jones a inregistrat o scadere de 4,62%, in timp ce Nasdaq a cunoscut o depreciere mai accentuata, de 5,06%.

Bursa de la Tokyo a inchis sesiunea de astazi intr-o scadere de 5,25%, indicele Nikkei pierzand 456,87 de puncte, din cauza apreicerii yenului in raport cu dolarul. De asemenea, Bursa de la Hong Kong afisa o scadere de 6,6% la mijlocul sesiunii.

Dupa toate probabilitatile, Bursele europene vor avea si ele o zi destul de grea astazi, dupa ce ziua de ieri a fost in intregime pe rosu.

UPDATE: Bursele din Rusia, in cadere libera!

Cele doua Burse din Rusia, RTS si Micex au deschis sesiunea de astazi in scadere puternica, dupa ce ieri RTS a fost suspendata. Astazi, cele doua piete de capital au inregistrat scaderi intre 5% si 15%.

UPDATE 2: Bursele europene deschid pe roşu

Asa cum era de asteptat, bursele europene au inceput sesiunile de tranzactionare pe rosu, continuand in tonul dat de Wall Street si Tokyo.

Astfel, Paris a deschis cu o scadere de 1,17%, aceasta fiind cea de-a treia sesiune consecutiva de pierderi. Bursa de la Londra a cunoscut o depreciere de 1,06%, iar indicele Dax al Bursei de la Frankfurt s-a depreciat cu 0,46%.