UPDATE

Bursa de la Bucuresti a inchis in scadere cu 2,76%, reducand oarecum din amploarea pierderilor consemnate in prima parte a zilei.

Totusi, societatile de investitii financiare nu au avut o zi tocmai buna, BET-FI inchizand in scadere cu 6,16%.

In ceea ce priveste bursele europene, aceastea s-au mentinut, cu aproximatie, in aceeasi parametri de la deschidere, respectiv scaderi intre trei si patru procente.

In ceea ce priveste Bursa de la New York scaderile continua, desi amploarea lor este ceva mai mica in comparatie cu ziua de ieri.

Astfel, la aproape o ora de la deschidere, Dow Jones pierdea peste 120 de puncte, respectiv o scadere procentuala de 1,5%.

 

Sentimentul de incertitudine de pe pietele internationale continua sa se accentueze fapt care influenteaza in mod decisiv evolutia burselor fie ca vorbim de Tokyo, Londra, New York sau Bucuresti.

Dupa ce Bursa de la New York a inchis cu o pierdere de peste cinci procente (- 5,07%) bursele asiatice au continuat seria scaderilor.

Cea mai mare pierdere a fost consemnata de catre Bursa de la Tokyo, indicele Nikkei scazand cu aproape sapte procente (-6,89%) rezultatele privind defictul comercial al Japoniei influentand piata nipona de capital.

Conform ultimelor informatii, in octombrie, deficitul comercial al Japoniei atins nivelul de 510 milioane de euro, exporturile prabusindu-se pur si simplu din cauza cererii foarte scazute din Statele Unite si Uniunea Europeana.

Nici bursele europene nu stau mai bine, la o jumatate de ora de la deschidere fiind inregistrate scaderi ale indicilor intre doua procente,la Londra,  si 3,12 procente, la Paris, bursa de la Frankfurt scazand cu 2,8 %.

In ceea ce priveste Bursa de la Bucuresti, cea mai marre scadere, de aproape cinci procente, a fost consemnata, la 30 de minute de la deschidere, de BET-FI.

Ceilalti doi indici importanti ai BVB, respectiv BET si BET-C inregistreaza, de asemenea, scaderi in jur de 3%.