CEC Bank va întrerupe funcţionarea cardurilor sale toată ziua de sâmbătă, 7 noiembrie. De regulă, atunci când au de făcut reparaţii sau chiar se aduc îmbunătăţiri sistemului, băncile blochează utilizarea cardurilor pentru 2-6 ore în timpul nopţii, nu pentru o zi întreagă.

În cursul zilei menţionate mai sus, posesorii de carduri CEC Bank nu vor putea efectua niciun fel de tranzacţii, iar reţelele de bancomate şi cea de POS-uri a băncii nu vor fi operaţionale.

Banca susţine că „oprirea temporară are ca scop îmbunătăţirea siostemului informatic de carduri, fapt ce va conduce la creşterea calităţii serviciilor oferite” şi îşi cere scuze clienţilor săi.

UPDATE
Potrivit CEC Bank, „întreruperea temporară a sistemului de carduri are ca scop implementarea unor măsuri de creşterea a capacităţii de procesare a aceastui, astfel încât să poată susţine ritmul previzibil de creştere pentru următoarele 18-24 luni a bazei de clientelă şi a volumelor de tranzacţionare prin card. Din punct de vedere al clientelei, această actualizare va duce la o îmbunătăţire a vitezei de tranzacţionare prin cardurile CEC Bank”.