UPDATE BCR a anunţat că va lichida BCR Securities şi va prelua activitatea societăţii de intermendiere, după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a interzis, firmei de brokeraj să tranzacţioneze pe cont propriu la Bursă.

Capitalul propriu al societăţii BCR Securities a scăzut sub nivelul minim, de 730.000 de euro, acesta fiind motivul pentru care instituţia a fost sancţionată de CNVM. 

„Acţionarii BCR Securities, întruniţi, astăzi, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) au aprobat dizolvarea şi lichidarea societăţii şi numirea unui lichidator”, se arată într-un comunicat al băncii.

BCR a fost admisă ca participant la sistemul de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), încă din februarie 2008, astfel încât operaţiunile care până atunci se desfăşurau prin intermediul BCR Securities, acum se realizează prin BCR – Direcţia Pieţe Financiare – departamentul Tranzacţii şi Vânzări Instrumente Financiare, susţin reprezentanţii băncii.

„Clienţii noştri sunt protejaţi. Ei pot fi preluaţi de către serviciul specializat creat în cadrul băncii”, a adăugat Valerian Ionescu, Şeful Departamentului Tranzacţii Vânzări Instrumente Financiare Tranzacţionabile, din cadrul Direcţiei Pieţe Financiare – BCR. 

CNVM a interzis BCR Securities să realizeze tranzacţii care depăşesc echivalentul în lei al sumei de 125.000 de euro,  să tranzacţioneze în nume propriu, să acorde credite unui investitor pentru efectuarea de tranzacţii în cazul în care societatea ar fi fost contraparte în transfer.

După primele opt luni, BCR Securities s-a clasat pe locul 30 în topul brokerilor de la BVB, cu un rulaj de 53,9 milioane lei.

BCR Securities face parte din grupul BCR, care mai include banca BCR, BCR Banca pentru Locuinţe, BCR Administrare Fond de Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, Anglo Romanian Bank Limited şi BCR Chişinău.