Premierul desemnat vrea trei propuneri de ministru de Interne de la PSD şi nu exclude ca oameni care au mai fost în Guvern să facă parte din Executivul său.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat la ieşirea de la discuţiile cu reprezentanţii PDL că doreşte să găseasscă o formulă de Guvern de uniune naţională. „Procesul de consultări abia a început. Mâine mă voi întâlni şi cu reprezentanţii celorlalte partide parlamentare. Celor de la PSD le voi cere două-trei nominalizări pentru postul de ministru de interne”, a spus Croitoru.
El a mai arătat că nu exclude ca din Executivul desemnat de el să facă parte şi oameni care au mai fost în Guvern.

UPDATE

Emil Boc: PDL nu a avut o discuţie punctuală pe ministere cu premierul desemnat, Lucian Croitoru

Premierul interimar, Emil Boc, a arătat după întâlnirea cu Lucian Croitoru, că „nu s-au discutat nume de miniştrii”. Boc a precizat că această problema va fi abordată după consultările pe care premierul desemnat le va avea cu celelalte partide parlamentare.

UPDATE 2
Băsescu: Croitoru va propune un guvern cu miniştri mai puţini

Preşedintele Traian Băsescu a declarat pe site-ul Hotnews că Lucian Croitoru va propune Parlamentului un Guvern cu mai puţini miniştri şi că acesta va pune accentul pe oameni cu „reputaţie recunoscută” în domeniu, indiferent dacă sunt sau nu angajaţi politic.

„Premierul desemnat lucrează, cu certitudine va propune Parlamentului un cabinet cu mai puţini miniştri”, a spus şeful statului răspunzând întrebărilor cititorilor.
El a adăugat că premierul desemnat „va pune accentul pe oameni cu reputaţie recunoscută în domeniu, fie că sunt angajaţi politic sau nu”.

Şeful statului a repetat într-un răspuns că „în orice caz, dizolvarea Parlamentului este de nedorit, dar nu poate fi exclusă ca soluţie constitutionala de deblocare a unei crize politice”.
„Oricare dintre variante va fi aplicată, important este să ne asigurăm ca o vom aplica pe aceea care nu ne duce la pierderea tranţelor de la FMI şi UE. Acest lucru trebuie negociat cu Fondul”, a spus Băsescu.

DETALII:
Citeşte şi Programul de guvernare al lui Lucian Croitoru prevede îngheţarea impozitelor şi reducerea salariilor