Astăzi, 26 noiembrie, European New Car Assessment Programme (EuroNCAP), singura instituţie de testare a siguranţei recunoscută de toţi producătorii europeni de automobile a dat publicităţii rezultatele unui set de teste la care a luat parte şi modelul autohton Dacia Sandero.

 

0-22467-sanderoncapmare1.jpgConform datelor furnizate, vehiculul produs la Mioveni a obţinut trei stele (24 de puncte) pentru protecţia pasagerilor adulţi, patru stele (38 de puncte) pentru protecţia pasagerilor copii şi o stea (6 puncte) pentru protecţia pietonilor. Pentru comparaţie, la testul din 2005, modelul Logan a obţinut 19 puncte pentru adulţi, 31 pentru copii şi cinci pentru pietoni, iar în acest an, un alt vehicul inclus în clasa supermini, noul Ford Fiesta a obţinut, 34 de puncte pentru adulţi, 38 pentru copii şi 20 pentru pietoni.

 

Elementele considerate perfectibile de specialiştii EuroNCAP sunt anumite componente ale bordului care pot răni genunchii şi picioarele şoferului şi pasagerului din faţă, informaţiile oferite şoferului în legătură cu dezactivarea air-bagului pentru pasager, care sunt insuficiente, iar bara faţă şi capota motorului nu sunt suficient de bine configurate pentru a produce răniri cât mai mici pietonilor. 0-22464-sanderoncapmare2.jpgEuroNCAP a realizat şi un test complementar pentru un Sandero dotat cu pachetul opţional de siguranţă. Rezultatele au fost mult mai bune. Sandero a obţinut astfel 31 de puncte pentru pasagerul adult, 38 pentru pasagerul copil şi 6 pentru pietoni.

 

Conform datelor, protecţia şoferului în regiunea pieptului, a abdomenului şi a pelvisului este mult mai bună cu „safety pack”. Acest pachet este oferit standard sau opţional în funcţie de variantă şi include centuri de siguranţă cu pretensionare şi airbag-uri laterale.

 

Tot astăzi au fost comunicate şi rezultatele testelor pentru Ford Ranger, Alfa Romeo MiTo, Ford Fiesta, Ford Ka, Peugeot 308CC, noul Renault Megane, VW Golf, Honda Accord, Opel Insignia, Mercedes Benz Viano şi Volvo XC60.

 

Cititi si:

 

Opt maşini de cinci stele la testele EuroNCAP