Directorul general al CFR Marfă, Călin Graţian, a demisionat, urmând ca de la 1 august să ocupe postul de director de dezvoltare şi strategie la sucursala din România a operatorului austriac Rail Cargo.

„Este o certitudine că voi pleca. Am demisionat, azi (vineri, n.r.) fiind ultima mea zi de muncă la CFR Marfă. Urmează ca de la 1 august să ocup postul de director la Rail Cargo. Nu ştiu încă cine va fi succesorul meu. Probabil ca va fi un director interimar ales dintre adjuncţii mei”, a declarat Graţian.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, l-a numit pe Graţian în funcţia de director general al CFR Mărfă în luna martie. Anterior, Graţian asigura interimatul conducerii companiei, după ce Berceanu l-a demis, la sfârşitul anului trecut, pe fostul şef al operatorul de transport marfă Liviu Bobar.

Rail Cargo Austria, parte a grupului OBB, a intrat pe piaţa românească a transportului feroviar de mărfuri în luna iunie. Compania intenţionează să efectueze curse regulate, pe coridorul IV paneuropean, respectiv Curtici-Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa.

Grupul OBB a realizat în 2007 o cifră de afaceri de 5,5 miliarde euro, iar Rail Cargo Austria a raportat un rulaj de 2,5 milioane euro.

UPDATE: Directorul general adjunct va asigura interimatul conducerii companiei

Directorul general adjunct al CFR Marfă, Mihai Frăsinoi, va asigura interimatul conducerii companiei, după ce directorul general, Călin Graţian, a demisionat pentru a ocupa postul de director de dezvoltare la sucursala din România a operatorului austriac Rail Cargo.

„Până când ministrul Transporturilor va numi un nou director general la CFR Marfă, Frăsinoiu va asigura conducerea interimară a societăţii, de la 1 august”, au declarat, vineri, surse din piaţa feroviară.

SURSA: Mediafax