Fabricile Ford din Romania si Turcia genereaza competitie interna si ameninta productia realizata la uzina din Southampton, singura unitate de productie a companiei in Marea Britanie. Ford a lansat de curant o competitie intre fabricile sale din Europa, pentru noul model Transit, a carui productie este planificata sa inceapa in anul 2010. Fabrica din Southampton a fost deschisa in anul 1972 si produce aproximativ 80.000 de unitati anual, modelul Ford Transit, cu ajutorul a 1.100 de angajati.

„In luna septembrie urmeaza ca Ford sa evalueze ofertele fabricilor, si in functie de acestea va fi luata o decizie”, a declarat un purtator de cuvant al companiei. Acesta a adaugat ca inca nu a fost luata nici o decizie in privinta fabricii din Southampton.

In acelasi timp, angajatii de la uzina engleza se tem de ceea ce poate fi mai rau. Potrivit unei note interne a fabricii, directorul acesteia, Martin Champman a declarat ca Ford a ajuns la concluzia ca nivelul actual al productiei poate fi mentinut numai cu mari dificultati. „Uzina din Southampton se afla intr-un moment crucial din istoria sa si toata lumea trebuie sa faca tot ce este posibil pentru a-i asigura viitorul. Altfel, modelul Transit va fi construit in alta parte”, a spus directorul fabricii, citat de presa engleza.

UPDATE:

Presedintele Ford Europa, John Fleming, citat de Motor Authority, a declarat in luna iulie ca Ford ar putea produce la Craiova motoare in trei cilindri, o decizie finala in acest an urmand a fi luata la finalul acestui an. Pe de alta parte insa, directorul uniunii Ford in Europa, Dieter Hinkelmann crede ca fosta fabrica Daewoo nu este pregatita din punct de vedere tehnic pentru acest lucru, achizitia sa fiind facuta abia anul trecut de catre companie.

Sursa: Times Online/Motor Authority