Suporterii echipei britanice Newcastle United au reactionat plini de furie la auzul vestii ca echipa lor favorita ar putea fi cumparata de familia lui Osama Bin Laden.

 

Directorul executiv al Saudi Binladen Group, Bakr Bin Laden, fratele vitreg al ui Osama a facut o oferta in valoare de 300 de milioane de lire sterline pentru clubul britanic din Premier League.

 

Desi familia lui Bin Laden s-a distantat de cel mai cautat terorist al tuturor timpurilor, imediat dupa atentatele de la 11 Septembrie, fanii clubului se tem ca alaturarea numelui „Bin Laden” de Newcastle United ar aduce numai publicitate negativa.

 

Sauditii isi doresc sa transforme Newcastle United intr-un multi-brand, presa britanica anuntand ca, zilele trecute, o „delegatie” a familiei Bin Laden a fost prezenta la negocieri preliminare cu proprietarii britanici. Pe langa preluarea echipei de fotbal, sauditii isi doresc sa construiasca un complex comercial si un hotel de lux, avand ca tematica fotbalul si echipa Newcastle United.

 

UPDATE: Nu trebuie uitat faptul ca principalul sponsor al echipei este Banca Northern Rock. Aceasta a devenit cunoscuta celor neinteresati de peisajul bancar din Marea Britanie prin faptul ca a fost prima banca din Europa care a avut probleme ca urmare a crizelor subprime din SUA. Efectul a fost devastator pentru banca, fiind in probleme chiar si in ziua de azi. In februarie 2008, banca a fost nationalizata, pentru evitarea inchiderii, iar registrele contabile arata ca anul 2007 s-a incheiat cu pierderi de 167 milioane lire sterline. Cu toate acestea, directorul Ron Sandler a declarat ca banca va continua sa sponsorizeze echipa de fotbal, ca urmare mai intai a unui contract pe termen lung si apoi a impactului de imagine.

 

Sursa: Daily Mail