UPDATE: Grupul Fiat a dezmintit informatia potrivit careia ar avea in plan o fuziune cu cei de la PSA. Comunicatul oficial arata ca producatorul italian nu intentioneaza sa fuzioneze cu niciun constructor de automobile. 

Producatorul italian de automobile se pare ca studiaza un plan de fuzionare cu francezii de la PSA Peugeot Citroen, afirma astazi cotidianul eonomic italian Il Sole 24 Ore.

Acest plan de fuziune ar implica un ajutor din partea bancii Mediobanca, iar seful Fiat cauta un moment potrivit pentru a prezenta planul consiliului de administratie.

Reprezentantii Fiat au refuzat sa comenteze stirea, insa conform informatiilor obtinute de publicatia italiana, Sergio Marchionne, seful Fiat, ar prelua comanda noului joint-venture, al carui sediu va fi la Paris.

In cautarea de a gasi parteneri imoptriva crizei, Fiat a semnat in ianuarie un acord preliminar in vederea unui parteneriar strategic cu cei de la Chrysler, in urma caruia italienii preiau 35% din compania americana, in schimbul accesului la mijloacele lor tehnologice.