''În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 70 din Statutul FRF, coroborat cu art. 4 pct. 4 şi art. 38 pct. 1 prima cerinţă, teza finală, din ROAF, constată că SC FC Rapid SA îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de LPF'', se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.ro.
Comisia a admis, totodată, ''excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentanţi ai SC FC Rapid SA a domnilor avocaţi Tudor Chiuariu, Valentin Cocean si Dan Idita, invocată din oficiu de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF. Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate în interesul SC FC Rapid SA de către intervenienţii SC Azuga Waters SRL, Moraru Valerii, Căprioriu Răzvan Alexandru şi Ciobanu Paul-Vasile''.
''În baza dispoziţiilor sentinţei civile nr. 4266/13.06.2016, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 46406/3/2012 şi ale art. 233 din Legea nr. 31/1990, republicată, constată că, de la data pronunţării sentinţei civile de mai sus, SC FC Rapid SA îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării, până la terminarea acesteia'', se mai arată în comunicat, care precizează că hotărârea este executorie pe plan intern şi cu drept de recurs în termen de două zile de la comunicare
Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 24 august cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise iniţial data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleştene în ediţia 2016-2017 a Ligii I, în funcţie de suspendarea executării hotărârii de faliment.
Situaţia clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA. Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.
Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.
În locul formaţiei Rapid ar putea evolua ACS Poli Timişoara, ultima echipă retrogradată din sezonul precedent. De altfel, Dinamo Bucureşti a anunţat joi, pe pagina sa de Facebook, că va juca sâmbătă cu ACS Poli Timişoara în cadrul etapei a 2-a a Ligii I de fotbal, şi nu cu Rapid Bucureşti.
Potrivit paginii de Facebook a clubului bucureştean, "FC Dinamo Bucureşti va juca sâmbătă, 30 iulie 2016, la ora 21,00, împotriva echipei ACS Poli Timişoara într-o partidă programată pe stadionul din Ştefan cel Mare, contând pentru etapa a II-a din Liga 1 Orange, ediţia 2016-2017".
AGERPRES
Citiţi şi:
Fotbal. Comisia de Disciplină a decis: Rapid nu va juca în Liga 1