Operatorul privat de servicii medicale MedLife a anunţat că atragerea fondului privat de investiţii SGAM Eastern Europe va duce la extinderea reţelei de hyperclinici prin deschiderea a patru unităţi noi în Bucureşti şi în Cluj, în prima parte a anului 2010.

Potrivit companiei, cele patru hyperclinici vor depăşi suprafaţa de 8.000 mp, existând posibilitatea ca începând cu anul 2011 să aibă fiecare în componenţă unităţi spitaliceşti.

„Deschiderile planificate pentru lunile imediat următoare reflectă obiectivul nostru de creştere şi dezvoltare a business-ului, acestea fiind doar primele componente ale unei noi etape de dezvoltare a companiei – aceea de a pătrunde în noi regiuni din România şi de a oferi mai multe servicii clienţilor noştri”, a declarat Mihai Marcu, Preşedintele Consiliului de Administraţie MedLife.

De asemenea, la începutul anului 2011 în cadrul Life Memorial Hospital va intra în funcţiune un RMN 3T, MedLife fiind primul operator medical care va pune la dispoziţia pacienţilor un echipament de asemenea complexitate în România. În prezent există funcţionale doar trei aparate RMN 3T în Europa Centrală şi de Est.

SGAM a preluat 36% din MedLife

SGAM Eastern Europe, fondul privat de investiţii al Societe Generale Asset Management – subsidiară aGrupului Societe Generale, a plătit 20 de milioane de euro pentru o paricipaţie de 36,25% din operatorul privat de servicii medicale MedLife, devenind astfel acţionar al companiei, alături de familia Marcu şi la IFC (International Finance Corporation).

Consilierea tranzacţiei a fost asigurată de banca de investiţii Raiffeisen Investment, iar valoarea estimătă a tranzacţei depăşeşte 20 milioane euro, devenind astfel cea mai mare operaţie de vânzare din domeniul serviciilor medicale derulată până în prezent.

MedLife a raportat pentru primele nouă luni ale anului acesta o cifră de afaceri de aproximativ 79 milioane de lei, în creştere cu 44% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

UPDATE: Investiţie de cel mult 4 milioane de euro

Cele patru noi hyperclinici pe care MedLife are în plan să le inaugureze la începutul anului viitor vor atrage o investiţie maximă de 4 milioane de euro. „Fiecare clinică va absorvi o investiţie cuprinsă între 500.000 de euro şi un milion de euro, în funcţie de aparatura disponibilă”, au declarat pentru capital.ro reprezentanţii reţelei de clinici medicale private.

De asemenea, aceştia au subliniat că fiecare unitate va avea o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi iar anul 2011 ar putea aduce o extindere a acestora cu unităţi spitaliceşti, prin noi investiţii.