Gigantul Microsoft a hotarat ca fostii angajati sa pastreze, in cele din urma, intreaga suma primita drept compensatie in momentul concedierii.

Cu toate ca initial companie de software decisese sa ceara fostilor angajati sa restituie suma primita in plus, a revenid apoi asupra deciziei cand una dintre scrisorile trimise a fost facuta publica.

Lisa Brummel, Senior Vice President pentru resurse umane, la Microsoft, a declarat ca scrisorile de instiintare au fost trimise doar catre 25 dintre cei 1.400 de angajati care au parasit compania in urma cu o luna.

„Am decis ca nu e chiar corect sa cerem banii inapoi”, a declarat Lisa Brummel.

Brummel  a anuntat, astfel, pe majoritatea dintre cei 25 de fosti angajati ca Microsoft nu va mai solicita returnarea banilor.

Lisa Brummel a declarat de asemenea ca Microsoft a trimis cecuri suplimentare pentru cei 20 de fosti angajati care au primit compensatii prea mici.

Microsoft cere bani foştilor angajaţi

La cateva saptamani dupa ce Microsoft a anuntat concedierea a 1.400 de angajati, gigantul software a realizat ca in actele intocmite pentru acest demers s-a strecurat o eroare de contabilitate.

Astfel, Microsoft a anuntat o parte dintre cei 1.400 de angajati disponibilizati ca trebuie sa returneze din compensatia primita pentru concediere.

In urma erorii de contabilitate, fostii angajati au primit o compensatie mai mare decat ar fi trebuit, in timp ce altii au fost platiti cu mai putin. Compania nu a comunicat cati angajati vor trebui sa returneze banii si la cat se ridica suma platita in plus.

Microsoft a concediat luna trecuta 1.400 de angajati, fiind prima serie de disponibilizari din cele 5.000 de posturi pe care Microsoft a anuntat ca vrea sa le reduca in urmatoarele 18 luni.

Sursa: USA Today