Bursa de la Bucuresti a inceput astazi cu o scadere , depasind chiar un minus de sase procente fata de inchiderea de ieri. Piata nu a fost insa cuprinsa de panica, asa cum s-a intamplat in alte dati, iar graficul a luat-o in sus, pana la ora pranzului situatia s-a remediat. Pana la ora 14, toti indicii au fluctuat destul de putin, usor sub valorile inregistrate dupa incheierea primei cresteri.
In general au fost scaderi, iar singurele actiuni care la ora 14 inregistrau cresteri erau Alumil (ALU), Bermas (BRM) si VES (VESY).

Dintre indici, BET-FI a inregistrat cea mai accentuata scadere pana la ora 14, cu -6,11%. Principalele titluri care l-au tras in jos au fost SIF 2, SIF3 si SIF5, acestea marcand putin peste sapte procente in minus. Pe plan international, Nikkei a fost prima bursa care a inchis pe minus, cu o pierdere de 4,12% fata de ziua precedenta. China (SSEC COmsposite) a inchis cu un usor minus de 0,16%. Pana la ora 14, DAX era pe minus cu circa 0,7%, CAC 40 si FTSE 100 sunt pe un usor val de crestere cu usoare plusuri de 0,4%.

UPDATE: In final, ziua s-a incheiat tot pe minus, dar nu un minus atat de mare pe cat era in cursul diminetii. BET a scazut cu 3,88%, iar BET-C a pierdut 2,74%. Indicele care a pierdut cel mai mult a fost BET-FI, care a inregistrat un minus de 5,56%, ceea ce inseamna ca sezonul de cumparaturi la SIF-uri este deschis. Nu trebuie uitat ca scaderea se poate accentua in urmatoarea perioada, mai ales ca planul de 700 miliarde dolari pentru asa-zisa salvare a economiei americane a fost respins. Iar daca un fluture bate din aripi la New York, un uragan are loc la Bucuresti, trebuie stat cu ochii pe NYSE.

Pe plan european s-au inregistrat cresteri minore, dupa cum urmeaza: DAX +0,41%, CAC40 +1,99%, FTSE100 +1,74%, ATX +0,40% (pe care ar trebui sa-l urmarim mai atent) si AEX +2,44%. In regiune, WIG20 (Polonia) a marcat +2,14% si BUX (Ungaria) +0,83%. PX (Cehia) a avut o usoara scadere, de 0,07%, pe care o putem, fortat, include la zona verde. In zona rosie se afla bursele din regiune. SOFIX (Bulgaria) a mers in ton cu Bucurestiul cu un minus de 6,79% si BELEX Line (Serbia) a scazut cu 1,68%. La Est, PFTS (Ucraina) a pierdut 2,61% in timp ce Micex Composite (Rusia) s-a tinut de suprizele cu care ne-a obisnuit, crescand cu 0,79%.