Omul de afaceri Cornel Penescu, coproprietar al grupului de firme PIC şi finanţator al clubului de fotbal FC Argeş Piteşti, a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DNA, care îl cercetează pentru dare de mită.

„Am înţeles că este vorba despre meciurile lui FC Argeş cu Universitatea Craiova, FC Braşov şi Gloria Bistriţa şi că există suspiciuni că domnul Penescu ar fi dat bani unor oameni din fotbal precum Marcel Lică, Marcel Savaniu şi Aurel Bogaciu”, a spus, pentru Mediafax, avocatul lui Cornel Penescu, Radu Nistor.

Conform evz.ro, procurorii DNA au descins la sediul Federaţiei Române de Fotbal, de unde au ridicat mai multe documente, în cadrul unui caz instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al DNA. Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus sigiliu pe biroul şefului Comisiei centrale de arbitri, Gheorghe Constantin, din sediul FRF.

Alături de Cornel Penescu au mai fost reţinuţi de DNA şi şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi arbitrii Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu şi Cristian Nica.

UPDATE:
Mită de 54.000 de euro pentru arbitri

Avocatul Radu Nistor a declarat, pentru evz.ro că printre capetele de acuzare formulate la adresa lui Cornel Penescu se numără şi faptul că ar fi dat 54.000 de euro brigăzii de arbitri, înaintea partidei din septembrie cu CS Otopeni, şi 292.000 de lei jucătorilor echipei adverse. Unele surse susţin că Direcţia Naţională Anticorupţie deţine stenograme ale convorbirilor telefonice dintre Penescu şi oficiali de la CS Otopeni.

Conform surselor evz.ro, la scurt timp după încheierea partidei din 12 septembrie, oficialii clubului CS Otopeni au început să strângă probe care dovedeau că Penescu ar fi oferit bani pentru a facilita victoria echipei sale. După aceea, oficialii ar fi şantajat echipa argeşeană că va sesiza DNA dacă nu va câştiga partida retur de la Piteşti. Această ipoteză este una plauzibilă, deoarece partida dintre FC Argeş şi CS Otopeni, desfăşurată ieri, s-a încheiat cu scorul de 1-1. Oficialii clubului din Otopeni au negat aceste informaţii.

Partida CS Otopeni – FC Argeş 1-2, din etapa a 7-a a Ligii 1, desfăşurată pe 12 septembrie 2008, a fost arbitrată de Tiberiu Lajos (la centru) şi de Adrian Vidan şi Eugen Gheorghe (la cele două tuşe).

EXCLUSIV CAPITAL:
Investiţii în derulare de 36 de milioane de euro

Omul de afaceri Cornel Penescu a declarat săptămâna trecută, în exclusivitate pentru Capital, că are în derulare investiţii în valoare de 36 de milioane de euro în vederea extinderii reţelei PIC cu încă trei hypermarketuri.

Dezvoltarea reţelei PIC urma să se facă în paralel cu deschiderea de magazine Interhome. Pentru anul acesta, se preconiza deschiderea unui hypermarket PIC în Bucureşti, proiect amânat pentru moment.

DETALII:

Citeşte şi Afacerile lui Cornel Penescu: de la un dozator la suc la oferte de 450 de milioane de euro.

CAPITAL TV:

Cornel Penescu despre business şi despre implicarea sa la FC Argeş.