Marius Ghenea, preşedintele  PCFun & FIT Distribution, a achiziţionat magazinul online PC Garage. Contactat telefonic de capital.ro, Ghenea a confirmat tranzacţia.

Magazinul online PC Garage este unul dintre jucătorii importanţi din comerţul online românesc, anul trecut având o cifră de afaceri de 8 milioane de euro. PC Garage era deţinut de Gabriel Vasile şi are în prezent 37 de angajaţi.

Omul de afaceri Marius Ghenea controlează, printre altele, compania de distribuţie şi comerţ online FIT Distribution şi site-urile PCfun.ro, ElectroFun.ro, TOYfun.ro, ShopIT.ro, FlorideLux.ro, BrazideCraciun.ro, FashionUp.ro şi 24PC.

Marius Ghenea declara, la începutul acestui an, după preluarea magazinului online ShopIT.ro,  că va continua seria de achiziţii anul acesta ca parte a strategiei de consolidare şi creştere a afacerilor companiei. Acesta spunea că sunt multe magazine online de vânzare din cauza problemelor lor financiare.

Deţine şi un mall online

Ghenea nu  doar cumpără magazine online, ci şi lansează altele noi.  În luna iunie a acestui an, acesta a lansat FashionUp.ro, un mall online care a reuşit în două săptămâni să vândă produse de 28.000 de euro, înregistrând 600 de comenzi de o valoare medie de 200 de lei.

Pe lângă afacerile din mediul online, Marius Ghenea mai este implicat şi în domeniul sistemelor de încălzire centrală, sanitare, apă, canalizare, la compania Orbital Solution şi deţine franciza Testa Rossa Caffè.

UPDATE
Marius Ghenea: „E vorba de o preluare 100% a PC Garage SRL de către FIT Distribution”

Referitor la suma plătită pentru PC Garage, Marius Ghenea a declarat pentru capital.ro: „Tranzactia FIT – PC Garage este cea mai importantă consolidare din întreg retailul online românesc de la începuturi şi până în prezent, şi a doua mare tranzacţie cu companii online a anului 2009, după cea recentă realizată de Asesoft cu eMAG. Aceasta achiziţie integrală a PCG de către FIT Distribution este o tranzacţie privată aşa încât nu putem indica nici valoarea şi nici condiţiile specifice ale tranzacţiei. Putem însă confirma că este vorba de o preluare 100% a PC Garage SRL de către FIT Distribution, deci o achiziţie completă a unei companii, nu doar a site-ului sau a fondului de comerţ”.

PCfun.ro şi PCGarage.ro, atac la eMAG

În privinţa viitorului PC Garage, omul de afaceri ne-a declarat: „PC Garage este încă o achiziţie în linie cu investiţiile strategia de dezvoltare online în format multi-site a FIT Distribution (după dezvoltările anterioare din cursul anului 2009, respectiv preluarea magazinului online ShopIT.ro sau dezvoltarea organică a site-ului TOYfun.ro). Atât PCfun.ro, cât şi PCGarage.ro sunt, conform unui recent studiu realizat pe piaţa de retail IT&C, între primii retaileri de profil din România, iar combinaţia lor generează o entitate suficient de importantă pe piaţă pentru putea a concura în mod eficient cu liderul pieţei, eMAG. Aceasta este o veste foarte bună pentru piaţa, atât din perspectivă consumatorilor, cât şi din perspectiva lanţurilor de distribuţie de profil, care au acum o posibilitate reală de alegere a partenerilor de retail IT&C cei mai importanţi”.

FiT Distribution şi PC Garage, afaceri totale de circa 30 milioane euro

Conform cifrelor oficiale pentru 2008, FiT Distribution era deja al doilea jucator de profil în piaţa e-commerce IT&C din România chiar înainte de această achiziţie, cu vânzări de circa 15 milioane euro anul trecut. PC Garage a realizat în 2008 o cifră de afaceri de circa 8 milioane euro, în creştere an de an, începând cu anul înfiinţării, 2005.

În cursul anului 2009, ambele companii au continuat creşterea din punct de vedere al vânzărilor. PC Garage a raportat, în prima jumătate a anului, o creştere de circa 20%, în timp ce FiT Distribution a avut o creştere consolidată de circa 35%, an la an.

Astfel, la nivelul ultimei luni calendaristice disponibile (luna august), cifrele de afaceri cumulate ale celor două companii au fost de circa 7,5 milioane lei, aşa că într-o estimare anuală consolidată pro-formă, noua entitate ar avea cifre de afaceri totale de circa 30 milioane euro.

DETALII:
Citeşte şi Comerţul electronic, o piaţă de 250 de milioane de euro.