Fostii angajati ai Ministerului Apararii Nationale pot primi de acum pensiile militare si in conturile curente sau pe pe cardurile de debit ale Bancii Comerciale Romane (BCR) sau ale Bancii Transilvania (BT), au informat, miercuri, cele doua insitiutii.

BCR a semnat cu Ministerul Apararii Nationale (MApN) si Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) un contract cadru de virare lunara a drepturilor de pensii cuvenite pensionarilor militari, in conturile curente, care pot avea atasat un card de debit.

Contractele cadru cu MapN si MIRA au intrat in vigoare incepand cu 01.10.2008 si primul virament al pensiilor in conturi de card sau conturi curente pentru pensionarii care vor opta pentru aceasta modalitate de plata va fi efectuat in luna noiembrie 2008.

„BCR ofera acum si pensionarilor militari o alternativa simpla, rapida si comoda de a-si incasa drepturile de pensii. Este suficient ca pensionarul sa faca un singur drum la banca, ocazie cu care solicita deschiderea unui cont curent si completeaza o simpla cerere privind virarea drepturilor de pensii in contul curent. De restul demersurilor care trebuiesc facute se ocupa banca. Astfel, primirea pensiei devine un simplu transfer bancar lunar”, a declarat Sorin Mititelu, director executiv al Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail din cadrul BCR.

BCR deschide contul curent cu / fara card atasat pe numele clientului pensionar militar, beneficiar de drepturi de pensii, la solicitarea acestuia. In situatia in care clientii beneficiari de drepturi de pensii au deja carduri sau conturi curente deschise la BCR, virarea sumelor de bani aferente drepturilor de pensii se poate face in aceste conturi.

De asemenea, pensionarii militari isi pot primi de acum drepturile banesti si pe cardurile de debit Visa Electron ale Bancii Transilvania, informeaza un comunicat al institutiei.

BT se adreseaza unui segment aparte de clienţi. Acest produs are un comision de zero lei pentru deschiderea contului curent, emiterea cardului, administrarea acestuia, depunerea de numerar, retragerea de bani de la bancomatele bancii sau pentru plata de bunuri si servicii la comercianti.

“Am incheiat acest parteneriat cu Casa de Pensii a Ministerului Apararii Nationale chiar la cererea clientilor noştri. Foarte multe persoane (foste cadre militare) au solicitat in ultimul timp virarea pensiilor pe card”, a declarat directorul executiv in cadrul BT, Gabriela Nistor.

Pensiile militare pot fi primite pe card la solicitarea beneficiarului, prin completarea unui formular standard.

Cardul oferit este de tipul Visa Electron, cu cont in lei si poate fi folosit in tara. Acest card permite plata facturilor Orange, Vodafone, Zapp, Electrica Transilvania Sud, Electrica Transilvania Nord, Electrica Muntenia Sud, ApaServ Satu Mare.

BCR si BT sunt urmatoarele doua insitiutii financiare dupa Banca Comerciala Carpatica (BCC), care ofera posibilitatea de primire a pensiilor militare pe card sau intr-un cont curent.

Banca Transilvania are 521 unitati si aproximativ 6.500 de angajati. Cota de piata a BT este de 5,5%.

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 17,5 miliarde de euro.