Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare au revenit la tranzacţionare în jurul orei 15:35, după ce au fost suspendate la ora 13:38, pentru informarea investitorilor privind decizia Curţii Constituţionale referitoare la constituţionalitatea pragului de deţinere la SIF-uri.

Reluarea transferurilor a fost precedată de o sesiune de predeschidere, care va avea loc între orele 15:35 şi 15:50 şi va permite investitorilor lansarea ordinelor de tranzacţionare.

Tranzacţiile cu acţiuni SIF au fost oprite la BVB la ora 13:38, iar la ora 13:41 au fost suspendate de la transfer şi derivatele pe aceste titluri pe piaţa de la Sibiu.

Curtea Constituţională a stabilit, marţi, că pragul legal maxim de deţinere la SIF-uri, de 1% din capitalul social, este constituţional, a declarat pentru Mediafax Cristian Duţescu, avocatul firmei Comrimet Galaţi, care a solicitat Curţii să se pronunţe, în cadrul unui proces cu SIF Oltenia (SIF5). Decizia a fost anunţată, marţi, şi de SIF Oltenia, într-un comunicat remis bursei.

SURSA: Mediafax