Stere Farmache a anuntat ca isi va da demisia din functia de director executiv al Bursei de Valori Bucuresti, dar nu si din cea de presedinte al Consiliului Bursei.

„Am luat decizia sa ma retrag din functia de director executiv al Bursei  dar voi continua sa imi achit sarcinile de presedinte”, a declarat Stere Farmache.

Acesta sustine ca decizia a fost luata de mai mult timp si ca acum a decis sa o puna in practica. „Este o decizie care nu se ia peste noapte. Pe de alta parte, retragerea mea din functia executiva nu cred ca va afecta in niciun fel activitatea bursei”

„Cred ca bursa are un staff care poate sustine dezvoltarea in continuare a activitatii si am incredre in aceasta echipa”, a mai spus Stere Farmache.

Acesta va fi inlocuit de catre Anca Dumitru, care detine functia de director in cadrul BVB,  avand ca responsabilitate principala piata RASDAQ.

In legatura cu viitorul sau loc de munca, Stere Farmache nu a dorit sa faca niciun comentariu, surse din piata vorbind, insa, despre CNVM ca posibila destinatie.

UPDATE:

„Cred ca in continuare vocea oficiala a BVB trebuie sa fie dl. presedinte Stere Farmache, strategia BVB ramane cea propusa de Consiliul Bursei si validata de actionarii BVB.

Ca director executiv imi revine sarcina de a coordona colegii din cadrul BVB astfel incat politica BVB, hotararile adoptate de Consiliul Bursei sa fie duse la indeplinire.

BVB este o echipa de profesionisti care au dovedit ca stiu ce au de facut si isi vor indeplini in continuare responsabilitatile la fel de bine”, a declarat pentru CAPITAL noul director executiv al BVB, Anca Dumitru.