Gigantul telecom Vodafone a anuntat ca va disponibiliza 500 de angajati din Marea Britanie ca parte a planului de scadere a costurilor.

Numarul persoanelor care vor fi concediate reprezinta 5% din totalul fortei de munca a Vodafone.

„Majoritatea economiilor vor fi obtinute prin reducerea costurilor operationale, insa vor exista circa 500 de concedieri”, au declarat oficialii companiei.

Vodafone vrea să concedieze sute de angajaţi din Marea Britanie

Grupul britanic Vodafone, cel mai mare operator telecom din lume, are in plan disponibilizarea a cateva sute de angajati din Marea Britanie in incercarea de a reduce costurile in conditiile actualei crize economice, potrivit unor surse avizate.

Compania si-ar putea anunta decizia finala maine, au mai declarat sursele, care vor sa ramana sub anonimat, discutiile fiind confidentiale.

Potrivit declaratiei lui Vittorio Colao, Vodafone face eforturi in acest moment pentru a reduce cheltuielile cu 1 miliard de lire sterline pana in martie 2011.

Conform raportului financiar publicat la inceputul lunii februarie, veniturile Vodafone au urcat cu 14,3% in ultimul trimestru din 2008, la 10,7 miliarde lire sterline.

Vodafone este prezent si pe piata locala, unde ocupa pozitia a doua in ceea ce priveste numarul de clienti.

Sursa: Bloomberg